Διάβασα προχθές 16/10 στο φύλο της έγκριτης “Πατρίδας” τα δέκα καλόπιστα ερωτήματα του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές κ. Μιχελογιαννάκη, που αναφέρονται στα έργα και τις ημέρες της υπουργείας του κ. Ευαγγ. Βενιζέλου (βασικός μέτοχος, ταυτότητες, Μέγαρο Μουσικής, Κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα, ασυμβίβαστο βουλευτών, πολιτιστική πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη κλπ., κλπ.).

“Καλόπιστα ερωτήματα” βέβαια, είναι σχήμα κατ’ευφημισμό, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για ένα αντιβενιζελικό παραλήρημα.

Επειδή δεν αντέχω στη σιωπή, οφείλω μια απάντηση:

1ον Γιατί ο κ. Μιχελογιαννάκης δεν ύψωσε την καταγγελτική του ρομφαία στα όργανα του Κινήματος, στον Τύπο και στην τηλεόραση τότε που διαπράττονταν αυτές οι “εγκληματικές δράσεις” της υπουργείας του κ. Βενιζέλου; Τώρα τα θυμήθηκε;

2ον Η λασπολογία στον άλλο υποψήφιο πρόεδρο δεν ωφελεί αυτόν που ο λασπολογών υποτίθεται ότι στηρίζει. Αντίθετα, τον βλάπτει αφάνταστα.

3ον Αυτές οι όψιμες καταγγελίες φανερώνουν και κάτι άλλο πιο επιλήψιμο: Έλλειψη συντροφικότητας.

Αλλά με μια τέτοια “συντροφική ομοψυχία” και αντίληψη εκλογές δεν κερδίζονται.

4ον Ο κ. Μιχελογιαννάκης αναγνωρίζει στον εαυτό του την ελευθερία και το δικαίωμα να υποστηρίζει ως υποψήφιο πρόεδρο τον εκλεκτό της αρεσκίας του, αλλά αρνείται την ελευθερία και το δικαίωμα στους άλλους να στηρίζουν τον αντίθετο προς τη δική του προτίμηση υποψήφιο. Αυτοί, όπως ακούμε και διαβάζουμε, θεωρούνται “υπονομευτές” και “συνωμότες”!

5ον Συγνώμη, αλλά βρίσκομαι προ διλήμματος:Ο κ. Μιχελογιαννάκης είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ;

Αυτά, για να μη θεωρηθεί από τους σπεύδοντες να γράφουν και να μιλούν, ότι υπάρχουν αφελείς πολίτες που τους πιστεύουν.

Ένας δημότης του Ηρακλείου