Στα... “μαλακά” έπεσε ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΗ που στις 23 Μαΐου διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει από το ταμείο του υποκαταστήματος Ν. Αλικαρνασσού της δημοτικής επιχείρησης 22.000 ευρώ, που προήλθαν από χρήματα καταναλωτών, οι οποίοι πλήρωναν τους λογαριασμούς του νερού. Το Δ.Σ. , με κατά πλειοψηφία απόφασή του, αποφάσισε ο υπάλληλος να μην απολυθεί, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Μέχρι τότε θα δουλεύει για λογαριασμό της υπηρεσίας ως εργάτης, αφού όπως είναι φυσικό δεν θα μπορεί να παραμένει στη διαχείριση του ταμείου, μετά το περιστατικό αυτό.

Ο υπάλληλος αρχικά είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, και τέσσερις μήνες μετά την παράνομη πράξη του, η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, αποφάσισε να συνεχίσει την συνεργασία μαζί του και να μην απολυθεί, συνεκτιμώντας τον πρότερο έντιμο βίο του, αλλά και το γεγονός ότι επέστρεψε τα χρήματα που είχε αφαιρέσει από το ταμείο. Στη διάρκεια της συνεδρίασης κάποιοι υποστήριξαν ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα πρέπει να απομακρυνθεί από την υπηρεσία, η οποία θα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα στο χειρισμό τέτοιων υποθέσεων, γιατί εαν δεν τιμωρεί τον υπεύθυνο μιας λαθροχειρίας πως θα πείσει τους υπαλλήλους της να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, ή να δείξουν συνέπεια και αποτελεσματικότητα στο έργο τους.

Ωστόσο όπως αποδείχτηκε η επιχειρηματολογία αυτή δεν έπεισε και το συμβούλιο υπερψήφισε την παραμονή του υπαλλήλου στην υπηρεσία.

Οπως είναι γνωστό, η υπόθεση της υπεξαίρεσης του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΗ, αποκαλύφθηκε όταν δημότες της Ν. Αλικαρνασσού, οι οποίοι ενώ είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς τους, αυτοί εμφανιζόταν απλήρωτοι, με συνέπεια να καλούνται να πληρώσουν για δεύτερη φορά, χρήματα που είχαν ήδη εξοφλήσει. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των καταναλωτών, οι οποίοι προχώρησαν σε καταγγελίες στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΗ.

Από την πλευρά της δημοτικής επιχείρησης ακολούθησαν τακτικοί έλεγχοι, μέσα από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι από το συγκεκριμένο υποκατάστημα έχουν μειωθεί οι εισπράξεις σε ποσό που ξεπερνά τα 5.000 ευρώ. Ετσι άρχισε μια πιο προσεκτική έρευνα, που έδειξε ότι από το ταμείο έχουν κάνει “φτερά” 22.000 ευρώ. Ο ίδιος ο υπάλληλος παραδέχτηκε την πράξη του ζητώντας συγνώμη και τις επόμενες μέρες επέστρεψε τα χρήματα που είχε αφαιρέσει.