Θα γεμίσει χρώματα και πανιά από 27 εως 31 Αυγούστου το λιμάνι Χερσονήσου με την διεξαγωγή του Πανελληνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Laser 4,7 παίδων-κορασίδων από την Ε.Ι.Ο. τον ΙΟΗ και τον Δήμο Χερσονήσου.

Τριανταπέντε Όμιλοι από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και ο ΙΟΗ με δύο αθλητές του (Γιώργο Γωνιανάκη, Θεοδοσία Μανατάκη) 100 αθλητές, προπονητές, παράγοντες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, Αλέξανδρος Κάτσιος, Γιάννης Μιτάκης θα δώσουν το “παρών” στην σπουδαία αυτή διοργάνωση. “Ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας έχει πολλά έξοδα και γι’αυτό η Περιφέρεια δεν ανταποκρίνεται εύκολα για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις μας. Γι’αυτό ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Χερσονήσου για την βοήθειά του στην διοργάνωση αυτή καθώς επίσης και τις Μινωικές Γραμμές” τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος ο οποίος κάλεσε τους φίλους της θάλασσας να δώσουν το “παρών” αφού το θέαμα θα τους ικανοποιήσει. “Οι αγώνες θα γίνουν στο λιμάνι Χερσονήσου και από την στεριά μπορούν όλοι να τους θαυμάσουν.

Θα δουν τους αθλητές-τριες αυτούς που αύριο θα γίνουν μεγάλοι αθλητές. Άλλωστε η χώρα μας είναι τρίτη στον κόσμο ιστιοπλοϊκά” είπε. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης συμπλήρωσε. “Με χαρά συνδιοργανώνουμε τη μεγάλη αυτή εκδήλωση και αποτελεί τιμή μας που Ε.Ι.Ο και ΙΟΗ μας εμπιστεύθηκαν. Στην καρδιά της Χερσονήσου και της τουριστικής περιόδου γίνονται οι αγώνες αυτοί και αναβαθμίζουν την πόλη μας”. Ο κ. Δανέλλης μάλιστα αποκάλυψε ότι μετά τους αγώνες θα ιδρυθεί Ιστιοπλοϊκός Όμιλος στη Χερσόνησο. “Με την συνεργασία του ΙΟΗ θα ιδρύσουμε Ιστιοπλοϊκό Όμιλο αμέσως μετά που θα τελειώσουν οι αγώνες. Θα είναι παράρτημα του ΙΟΗ στην αρχή και μετά αυτοδύναμος” είπε.

Ο πρόεδρος του ΙΟΗ Γιάννης Παπαδάκης δήλωσε: “ Ο ΙΟΗ μετά την περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνιου Πρωταθλήματος LASER STD/RDL, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές του δραστηριότητες, ανέλαβε φέτος να οργανώσει και πάλι ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα LASER 4,7.

Πρόκειται για μια κατηγορία μονοθέσιων σκαφών ( LASER 4,7), για παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών”.

Στη συνέντευξη το “παρών” έδωσαν επίσης ο έφορος υλικού της Ε.Ι.Ο. Πέτρος Πρίφτης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ΙΟΗ Ελένη Δανδάλη, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμένα Χερσονήσου κ. Γουβιανάκης, ο πρόεδρος του ΔΑΟΧ κ. Παπαδάκης, ο πρόεδρος του Φιλωνίδειου Πολιτιστικού Συλλόγου Χερσονήσου κ. Κροκοδούλης και ο προπονητής του ΙΟΗ κ. Κοβατζής.

Οι αγώνες

Όλες οι αποστολές θα καταφθάσουν στο λιμάνι Χερσονήσου μέχρι τις 27 Αυγούστου, όπου και θα δηλώσουν τα πληρώματα τη συμμετοχή τους. Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Δήμος Χερσονήσου διοργανώνει την τελετή έναρξης των αγώνων, όπου και θα υποδεχθεί επίσημα τους αθλητές. Την Τρίτη 28 Αυγούστου θα αρχίσουν οι ιστιοδρομίες. Οι διαδρομές θα είναι χωριστά για τα αγόρια και τα κορίτσια και ο στίβος θα είναι σε σχήμα τραπεζίου. Εως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 10 ιστιοδρομίες (από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας θα είναι ορατός από τη στεριά. Σε περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέψει, ο αγώνας θεωρείται έγκυρος, εφόσον πραγματοποιηθούν έστω και 4 ιστιοδρομίες.

Με το πέρας των αγώνων θα γίνει η απονομή επάθλων στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας.