Ο ΟΦΗ, όπως είναι γνωστό, θα δώσει αύριο το βράδυ φιλικό με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και ο Ράινερ Μάουρερ θα χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές που θα πάρει μαζί του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γερμανός προπονητής θέλει να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρισκονται ορισμένοι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τραυματισμό, αλλά και ποιο σύστημα ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα του, ώστε να το εφαρμόσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. “Κάνουμε δοκιμές για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και αυτό θα κάνουμε και στο φιλικό της Κυριακής με τον Άρη”, δήλωσε ο Ράινερ Μάουρερ και πρόσθεσε: “Δουλεύουμε συνεχώς και το μυαλό μας βρίσκεται στο ματς της πρεμιέρας με την Καλαμαριά. Θέλουμε να διαπιστώσουμε τι θα πάει καλά και τι όχι από όσα σχεδιάζουμε και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε”. Τι γίνεται, όμως, με τους τραυματίες και ιδιαίτερα με τον Ντρούλιτς, θα παίξει στο αυριανό φιλικό; “Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει, αλλά σίγουρα θα παίξει τουλάχιστον 30 λεπτά”. Δεν είναι, όμως, μόνο ο προπονητής που θέλει να βγάλει τα συμπεράσματά του από την φιλική αναμέτρηση με τον Άρη, αλλά και οι ποδοσφαιριστές θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να πείσουν τον κ. Μάουρερ ότι δικαιούνται μια θέση στη βασική 11άδα. Παρά το πρόβλημα που έχει στους προσαγωγούς, τερματοφύλακας θα ξεκινήσει ο Πίρσμαν. Στα άκρα της άμυνας θα παίξουν ο Αρβανίτης δεξιά και ο Πίτσος αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Μπαρκαουάν και ο Ν. Κουνενάκης. Στο κέντρο η κατάσταση είναι κάπως... μπερδεμένη, αφού υπάρχουν περισσότεροι από τέσσερις ισάξιοι παίκτες. Πάντως δεξιά θα παίξει ο Σίμιτς και αριστερά ο Ρουμπάκης, ενώ για τις δύο άλλες θέσεις υποψήφιοι είναι οι Σφακιανάκης, Ισά, Ταραλίδης, Γκέρμπερ και Γκάντσεφ. Τέλος στην επίθεση θα παίξουν οι Νουαφόρ και Πόποβιτς, ενώ όπως προαναφέραμε ο κ. Μάουρερ δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει για ένα ημίωρο τον Ντρούλιτς. Δύσκολο είναι να παίξει έστω για λίγο ο Λεοζίνιο, ο οποίος έχει τράβηγμα στο δικέφαλο και θα πρέπει να προσέξει πολύ για να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι Κασμερίδης, Μονιάκης και Πλουσής θα βρίσκονται στην Αθήνα με την Εθνική Ελπίδων. Ο μέσος του Ηρακλειώτικου συγκροτήματος Γιάννης Ταραλίδης αναφερόμενος στο αυριανό φιλικό είπε ότι “είναι ένα καλό τεστ τόσο για τον προπονητή, όσο και για τους παίκτες” και πρόσθεσε: “ο προπονητής είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, δοκιμάζει διάφορα συστήματα, ώστε να βρει ποιο είναι το πλέον κατάλληλο για την ομάδα μας”. Για το νέο πρωτάθλημα ο Ταραλίδης τόνισε: “Πιστεύω ότι θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Οι ομάδες δυνάμωσαν σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανένα αντίπαλο. Ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με μας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή”. Τέλος αναφερόμενος στους συμπαίκτες του Ντρούλιτς και Πόποβιτς υπογράμμισε: “Αν τους είχαμε στα ματς του Ιντερτότο είχαμε περισσότερες πιθανότητες να περάσουμε. Είναι χρήσιμα “εργαλεία” για την ομάδα και νομίζω ότι ο Ντρούλιτς ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος”.

Το φιλικό Άρης - ΟΦΗ θʼ αρχίσει στις 9.15ʼ μ.μ., θα μεταδοθεί από την ΕΤ3 και θα το διευθύνει ο Πολατιάν του Συνδέσμου Πέλλας.