Το Ηράκλειο είναι ένας από τους σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας του Σωκράτη Μάλαμα και του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Η συναυλία των δύο αγαπημένων τραγουδοποιών και ερμηνευτών θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις 9.30 το βράδυ, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Οι δύο αυτοί σπουδαίοι δημιουργοί συνεχίζουν και φέτος αυτή την υπέροχη συνεύρεση, που ξεκίνησε πέρσι με τη συμμετοχή, τότε, και της Χαρούλας Αλεξίου- μάλιστα, εκείνη η συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη κυκλοφορία διπλού cd και dvd από τις κοινές εμφανίσεις των τριών.

Ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζουν παρέα ανά την Ελλάδα, με τις εκφραστικές και ιδιαίτερες φωνές τους, τα σπάνια τραγούδια τους, και όχι απαραίτητα ο καθένας τα δικά του.

Μαζί τους συμπράττουν στη σκηνή μία ομάδα πολύ σημαντικών μουσικών, ο Κλέωνας Αντωνίου στην κιθάρα, ο Γιώργος Καλούδης στο τσέλο, την κρητική λύρα και τα κρουστά, ο Σωτήρης Λεμονίδης στα πλήκτρα, ο Θάνος Μιχαηλίδης στα τύμπανα, ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, ο Νίκος Παραουλάκης στο νέϊ και στην κιθάρα και ο Κυριάκος Ταπάκης στο μπουζούκι και στο λαούτο.