“Λειτουργία κυκλώματος στις μελέτες στην Κρήτη” καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων και Μελετητών Κρήτης (ΣΕΣΜΚ).

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι “το φαινόμενο των δημοσίων υπαλλήλων που κάνουν μελέτες έχει πλέον γιγαντωθεί και στην Κρήτη, σε γνώση των προϊστάμενων πολλών υπηρεσιών και σε κοινή θέα πλέον, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας.

Έχουν δημιουργηθεί κυκλώματα που λυμαίνονται τις επιχορηγήσεις των επιχειρήσεων με εμπλεκόμενους υπαλλήλους, διπλοθεσίτες κ.ο.κ. , και ολόκληρες επιχειρήσεις που μετέχουν υπάλληλοι, δηλώνοντας ότι έχουν κάλυψη άνωθεν και ότι είναι προστατευόμενοι”.

Στη συνέχεια τα μέλη του Συνδέσμου προειδοποιούν “τους κυρίους αυτούς ότι σε αμέσως επόμενη χρονική στιγμή θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, αφού οι προϊστάμενοι τους κωφεύουν και οι ίδιοι απροκάλυπτα πλέον δρουν εντός και εκτός υπηρεσιών”.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Επιχειρήσεων και Μελετητών Κρήτης “έχει καταρτίσει τη λίστα μελών του - εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων της Κρήτης που βάσει των κριτηρίων και του κώδικα δεοντολογίας παρέχουν οργανωμένα συμβουλευτικές - μελετητικές υπηρεσίες”.

Καταλήγοντας στέλνει στους επιχειρηματίες της Κρήτης το κάτωθι μήνυμα:

“Οι οικονομοτεχνικές μελέτες - επενδυτικά σχέδια -επιχειρηματικά σχέδια , είναι η μια πολύ σοβαρή επιστημονική εργασία που μπορεί να γίνει μόνο από οργανωμένα μελετητικά γραφεία και συμβουλευτικές εταιρείες και όχι από τυχάρπαστους και από υπαλλήλους που δεν έχουν την κατάρτιση. Ομοίως είναι πολύ σοβαρή η επιλογή του κατάλληλου συμβούλου.

Παρακαλούμε να επιλέγετε γραφεία που τηρούν ουσιαστικά επιστημονικά - τεχνικά - οργανωτικά κριτήρια, που έχουν θεσπιστεί για τα αναγνωρισμένα γραφεία. Να ζητάτε προσφορές - τεχνικές και οικονομικές. Να επισκέπτεστε τους χώρους τους και να κρίνετε κατά πόσο είναι επαγγελματίες με διάρκεια. Μην ξεχνάτε ότι δεν χρειάζεται μόνο υποστήριξη για την έγκριση της επιχορήγησης, αλλά και ουσιαστική στήριξη για την υλοποίηση της επένδυσης και εκταμίευση της επιχορήγησης, πράγμα που μόνο ένα οργανωμένο γραφείο μπορεί να κάνει.

Να υπογράφετε συμβάσεις συνεργασίας με καθαρούς όρους.

Μην πέφτετε στο σφάλμα συνεργασίας με υπαλλήλους που σας υπόσχονται προσβάσεις κ.λ.π., γιατί κατά κανόνα είναι απλώς μια βιομηχανία ψευδών υποσχέσεων ενώ συγχρόνως ενδυναμώνετε τα κυκλώματα και την παραοικονομία. Είναι άπειρα τα παραδείγματα ανειλικρινών κατευθύνσεων σε επιχειρήσεις μόνο και μόνο για να εισπραχθεί κάποια «μίζα» για επιχορηγήσεις που θα τις κερδίζατε ούτως ή άλλως”.