Την κοπή 2 δέντρων στις Βασιλειές καταγγέλλει η Δημοτική Κίνηση “Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη” με χθεσινή της ανακοίνωση.

“Ακόμα και όταν κάποιοι δημότες προβαίνουν σε κοπή δέντρων, πρέπει ο δήμος να επεμβαίνει, να κινεί διαδικασία μηνύσεων εναντίον τους και ν’ αποκαθιστά τα κομμένα δέντρα. Οταν αυτό δεν συμβαίνει, όπως έχει συμβεί κατ’ επανάληψη, τότε και οι δημότες αποθρασύνονται και το φαινόμενο διαιωνίζεται”, αναφέρει και επισημαίνει:

“Το τελευταίο κρούσμα είναι η κοπή δύο δέντρων στην Εθνικής Αντιστάσεως στις Βασιλειές. Η κοπή των δέντρων “εξυπηρετούσε” έναν ιδιώτη παντοπώλη. Αυτή τη φορά η κοπή έγινε με...άδεια μάλιστα της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου. Η σχετική άδεια (!!) στηρίζεται σε μια βεβαίωση.... ότι για το δρόμο αυτό δεν προβλέπεται πεζοδρόμιο... Βεβαίωση οπωσδήποτε έωλη αφού τεχνική μελέτη για τον δρόμο με τις χρήσεις που έχει σήμερα και με πρόβλεψη της ανάπτυξης του οικισμού δεν υπάρχει.

Ο δήμος με την Υπηρεσία Πρασίνου και ο ιδιοκτήτης οφείλουν να ξαναφυτέψουν τα δέντρα και να φροντίσουν την ανάπτυξή τους. Διαφορετικά, οι δημότες της περιοχής μπορούν εάν θέλουν να δώσουν το δικό τους μήνυμα ως απάντηση προς όλους. Να μην προτιμούν το συγκεκριμένο παντοπωλείο για τα ψώνια τους.