Στα θρανία κάθισαν παλιοί και νεοπροσληφθέντες αγροφύλακες, οι οποίοι παρακολούθησαν χθες σεμινάρια από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Τα μαθήματα αφορούσαν σε θέματα πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών και έγιναν στα γραφεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή της Όασης.

Οι αγροφύλακες που πήραν μέρος ήταν 30 νεοπροσληφθέντες και δεκαπέντε παλιοί.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν «να μπουν στο πνεύμα των πυρκαγιών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός του Σώματος.

Οι αγροφύλακες αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο των πυροσβεστών, θα έχουν καθήκοντα επιτηρητών και θα είναι εκείνοι που θα ελέγχουν δασικές και αγροτικές εκτάσεις.

Αποστολή τους είναι όπως είχε πει και κατά την τελετή ορκωμοσίας ο διευθυντής Αγροφυλακής Περιφέρειας Κρήτης Ζ. Δαϊλάκης η αστυνόμευση και η εφαρμογή των νόμων και των κανόνων που αφορούν στην ασφάλεια, την προστασία και την αποκατάσταση του αγροτικού περιβάλλοντος, στα αρδευτικά ύδατα , στη διασφάλιση της προέλευσης και ποιότητας των αγροτικών προϊόντων που προορίζονται για χρήση και κατανάλωση και στη διασφάλιση της βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης. Επίσης στην πρόληψη και καταστολή αγροτικών, περιβαλλοντικών και άλλων αδικημάτων που διαπράττονται σε αγροτικές εκτάσεις και αγροτικά κτήματα. Στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης που προκύπτει από θεομηνίες ατυχήματα ή άλλες καταστροφές σε περίοδο ειρήνης ή πολέμου σε συνεργασία με αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, καθώς και στην εξασφάλιση της εθνικής άμυνας σε συνεργασία με τις Ενοπλες Δυνάμεις.