Τον σκοπευτή που “κρύβουν” οι περισσότεροι Κρητικοί μέσα τους αναδεικνύουν οι διοργανώσεις στο άθλημα της σκοποβολής που διεξάγονται με μεγάλη συχνότητα σε τοπικό επίπεδο.

Οι “Κουρήτες” παίρνουν τη σκυτάλη αυτήν την περίοδο με την πραγματοποίηση μιας σειράς τριών αγώνων σε συνεργασία με τον ΔΑΟΗ στο σκοπευτήριο του Ζαρού.

Η αρχή γίνεται αύριο με αγώνα σπόρτιγκ και η συνέχεια το επόμενο Σαββατοκύριακο (18 - 19/8) με πανελλήνιους αγώνες σταθερού στόχου που είναι αφιερωμένοι στη Μάχη στο Τραχείλι.

“Είναι η πρώτη φορά που μετέχουμε ενεργά σε αγωνιστική διοργάνωση σκοποβολής. Πρόκειται για ένα άθλημα που αγαπούν οι Κρητικοί αλλά χρειάζεται τους κατάλληλους χώρους για να αναπτυχθεί” τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΔΑΟΗ Γιάννης Δροσίτης για να προσθέσει το μέλος του Οργανισμού που είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση, Αντώνης Παντελάκης:

“Συγχαίρουμε τους “Κουρήτες” για την πρωτοβουλία τους και είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία των αγώνων. Ελπίζουμε να αποτελέσουν αφορμή για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σκοπευτηρίου στο Ηράκλειο, η ανάγκη για το οποίο είναι δεδομένη”.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των “Κουρητών” Νίκος Σαμιωτάκης:

“Ευχαριστούμε το Δήμο για την υποστήριξη και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει για να κατασκευαστεί σύντομα ένα σκοπευτήριο κοντά στο Ηράκλειο. Υπάρχουν αρκετές υποδομές για το άθλημα μας όμως βρίσκονται στην περιφέρεια κάτι που δεν εξυπηρετεί όσους μένουν στην πόλη. Υπολογίζουμε ότι πάνω από 2.000 άτομα ασχολούνται με την σκοποβολή στο νομό μας και αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί αν βελτιωθούν οι συνθήκες”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στους πανελλήνιους αγώνες της επόμενης εβδομάδας θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο θρύλος της ελληνικής σκοποβολής Διονύσης Γεωργακόπουλος που έχει στο παλμαρέ του πολλές διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης θα λάβουν μέρος πολλοί αθλητές από σωματεία εκτός Κρήτης και βέβαια από τους τοπικούς συλλόγους. Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες για την διοργάνωση της Κυριακής, ο αγώνας (9 π.μ.) θα περιλαμβάνει τις εξής πορείες δίσκων:

Από την κρύπτη του Autotrap: 3 δίσκοι με άγνωστη πορεία (δεξιά - αριστερά 0-45 μοίρες) σε σταθερό ύψος βολής.

Από κάθε πύργο του Skeet: 1 δίσκος με συγκεκριμένη πορεία και 2 ταυτόχρονα (ντουμπλές).

Από πύργο Skeet: 1 δίσκο που εξομειώνει πορεία λαγού.

Από πύργο Skeet: 1 δίσκο που εξομειώνει “Πέταγμα” φασιανού.

Από μηχανή Electrocible διάφορες ρίψεις δίσκων “έλικα” με άγνωστη πορεία.

Οι ρίψεις θα εναλλάσσονται μεταξύ τους και ο κάθε σκοπευτής θα συμπληρώνει 5 βολές από κάθε βατήρα (5) σε σύνολο 25 δίσκων / βολών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 3 μ.μ. σήμερα στα τηλ. 6937-555081 (Μιχάλης Συμιανάκης), 6945-230044 (Θανάσης Δασκαλάκης), ακόμα και με γραπτό μήνυμα.

Το παράβολο συμμετοχής είναι 20 ευρώ ενώ σήμερα (10 π.μ.) θα γίνει προπόνηση σπόρτιγκ στον χώρο των αγώνων.