Έτοιμοι, με πίστη στις δυνατότητές τους, συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι, αλλά και φιλόδοξοι οι παίκτες της Εθνικής Εφήβων προετοιμάζονται για την σημερινή αναμέτρηση με τη Λιθουανία, που οδηγεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Η χθεσινή μέρα ήταν μια καλή ευκαιρία για ανασυγκρότηση, με το Νίκο Κεραμέα, τον ομοσπονδιακό προπονητή, να δηλώνει: “Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είμαστε έτοιμοι και ότι θα καταφέρουμε να δείξουμε και σε αυτόν τον αγώνα το καλό μας πρόσωπο”.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος είναι από τους παίκτες που συμβάλλουν τα μέγιστα στην πορεία της Εθνικής Εφήβων στην Ισπανία. Η πρώτη ερώτηση δεν τον αιφνιδιάζει πάντως: “Ναι… Πιστεύω, πιστεύουμε όλοι, ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό. Ότι μπορούμε να είμαστε παρόντες”. Και αποκαλύπτει το μυστικό του έξι στα έξι που έχει η Εθνική μέχρι τώρα στη διοργάνωση: “Οι μπασκετικές ικανότητες σίγουρα βοηθούν, αλλά όλες οι ομάδες είναι ικανές. Πολύ περισσότερο αυτό που μας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα είναι το πάθος και η χημεία που έχουμε ως ομάδα. Είμαστε “δεμένοι” στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει έχει βοηθήσει στον μεγαλύτερο βαθμό. Κάνουμε απίστευτη παρέα και… χαβαλέ έξω από το γήπεδο και είναι ότι καλύτερο”.

Απέναντι στη Λιθουανία πάντως θα χρειαστούν και η ψυχή, αλλά και καλή απόδοση όπως τονίζει: “Είναι πολύ καλή ομάδα η Λιθουανία. Παίζει γρήγορο μπάσκετ, απλό παιχνίδι… Ένα σπλιτ, μια πάσα έξω και ένα σουτ που δύσκολα το χάνουν. Το κλειδί θα είναι η καλή προσωπική άμυνα για να μην δώσουμε το χώρο να κινηθούν εύκολα, να σουτάρουν εύκολα. Και πιστεύω ότι αν τα καταφέρουμε θα μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε και την πρόκριση στον τελικό”.

Ο Κώστας Σλούκας από τους παίκτες “κλειδιά” στην αναμέτρηση με τη Γαλλία, μια αναμέτρηση που ουσιαστικά σφράγισε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, αρνείται να σταθεί στην καθοριστική του προσωπική συμβολή στα τελευταία λεπτά κυρίως της αναμέτρησης με τους “τρικολόρ”: “Οποιοσδήποτε άλλος να ήταν στη θέση μου το ίδιο θα έκανε. Δεν έχει σημασία ποιος κάνει τι, αλλά τι κάνουμε ως ομάδα”.

Το μυστικό της επιτυχημένης πορείας της ομάδας; “Δεν υπάρχει κανένα… περίεργο μυστικό. Υπάρχει σωστή οργάνωση, ηρεμία και πάνω από όλα οικογενειακό κλίμα που βοηθά πολύ. Αν θα μας οδηγήσει και στον τελικό; Θα δούμε… Ελπίζω ότι θα είμαστε συνεπείς στο ραντεβού αυτό!”

Ο σημερινός ημιτελικός με τη Λιθουανία θα αρχίσει στις 9.45μ.μ. ενώ στο άλλο ζευγάρι των “4” είναι Σερβία-Λετονία.