Ο δήμος Αρχανών υλοποιεί το πρόγραμμα “Επίδειξη Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στο δήμο Αρχανών στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», Μέτρο 4.2 «Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης», κατηγορία πράξεων 3 «Προώθηση της Ανάπτυξης Ζήτησης Ευρυζωνικών Υπηρεσιών».

Στο Δήμο Αρχανών, μέσα από τα σεμινάρια επίδειξης των δυνατοτήτων της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο (σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Δήμου), και μέσα από δραστηριότητες προβολής και ενημέρωσης (σεμινάρια - ημερίδες), στόχος είναι να αυξηθεί η ζήτηση και η χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών στο Δήμο και κατ’επέκταση στην Περιφέρεια Κρήτης.

«Τώρα όλοι μπορούμε να έχουμε υπηρεσίες internet παντού, εύκολα... γρήγορα.. σταθερά... ευρυζωνικά!». Ο Δήμος Αρχανών αξιοποιεί τις δυνατότητες του γρήγορου - ευρυζωνικού Internet!

Ο Δήμος έχει οργανώσει σημεία δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Εκεί μπορείτε να συνεχίσετε την εργασία σας, να ψυχαγωγηθείτε, να διαβάσετε τα emails σας ή γενικότερα να δείτε τα πλεονεκτήματα του γρήγορου Internet.

Μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα στο Internet το φορητό σας υπολογιστή, το PDA ή το κινητό σας τηλέφωνο (εφόσον είναι συμβατά με τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi).

Οι χώροι του Δήμου Αρχανών όπου μπορείτε να συνδεθείτε στο ευρυζωνικό Internet είναι οι:

• Παλαιό Δημοτικό Σχολείο: Το Παλαιό Δημοτικό Σχολείο στεγάζει υπηρεσίες του Δήμου Αρχανών και το παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Στο χώρο λειτουργεί σε δύο επίπεδα ασύρματο δίκτυο ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet.

• Γυμνάσιο - Λύκειο: Ο χώρος που στεγάζει τα σχολεία του Δήμου Αρχανών. Με στόχο την επαφή των παιδιών από νωρίς με τις έννοιες του ευρυζωνικού - ασύρματου Internet στο χώρο υπάρχουν 2 infokiosks (σταθμοί πρόσβασης στο Internet)!

Επισκεφτείτε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις Αρχάνες! Εκεί οργανώνουμε σεμινάρια επίδειξης, προβολής και επίδειξης ασυρματικών ευρυζωνικών υπηρεσιών, τα οποία σας επιτρέπουν να καταλάβετε πόσο ωφέλιμο είναι το Ασύρματο - Ευρυζωνικό Internet. Για να συμμετέχετε σε ένα σεμινάριο επίδειξης δηλώστε τη συμμετοχής σας στη σελίδα http://archanes.atmobile.gr/84register

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του προγράμματος στο http://archanes.atmobile.gr