Του Κώστα Μπογδανίδη

Σκωπτικό σχόλιο Σημίτη για την κυβερνητική παροχολογία των τελευταίων ημερών Στην Ελούντα για ξεκούραση με τη σύζυγό του και τον αδελφό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αισιόδοξος για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

Αισιόδοξος για την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και ευδιάθετος ενόψει των διακοπών του ήρθε χθες το μεσημέρι στην Κρήτη ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός θα ξεκουραστεί με τη συζυγό του Δάφνη-παρέα και με τον αδερφό του Σπύρο-για μία εβδομάδα στην Ελούντα. Και ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι εκλογές πλέον είναι προ των πυλών.

Ο κ. Σημίτης στη σύντομη συνάντηση που είχε με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο αεροδρόμιο ήταν ανοιχτός και δεν άφησε ασχολίαστη την πολιτική επικαιρότητα ενόψει των εκλογών. Ήταν δε ιδιαιτέρως δηκτικός με τη ΝΔ και την κυβέρνηση, ενώ έδειξε απολύτως ενημερωμένος για τα όσα συμβαίνουν στην Κρήτη.

Δεν είναι τυχαίο το σκωπτικό σχόλιο που έκανε όταν η συζήτηση με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ περιεστράφη στην παροχολογία της ΝΔ:

ʽΝαι, τώρα που έφτανε το αεροπλάνο είδα από ψηλά το καινουργιο αεροδρόμιο που φτιάχνει η κυβέρνηση, όπως και το λιμάνι και τόσα έργαʼ είπε με νόημα ο κ.Σημίτης για να προκαλέσει το γέλιο των συνομιλητών του. Ένα γέλιο βεβαίως που είχε και μία δόση…πικρίας καθώς ούτε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξέχασαν τις ανάλογες εξαγγελίες του κ.Βερελή…

Ο κ.Σημίτης συζητώντας με τον συντονιστή της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κ.Λεκάκη, τους βουλευτές κ.Κεγκέρογλου και Σκουλά, το δήμαρχο Ι.Κουράκη, αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της ΝΔ να δώσει παροχές και να πείσει τους πολίτες να την ψηφίσουν.

“Αυτά είναι αστεία πράγματα, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ”, είπε ο κ.Σημίτης αναφερόμενος ειδικά στη δέσμευση για το Ταμείο για την κοινωνική συνοχή και το βοήθημα στους Έλληνες που έχουν εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

“Αυτά όλα είναι σοβαρά πράγματα, δεν παίζουν έτσι με τα προβλήματα του κόσμου. Για να έχεις μία εικόνα ποιοι είναι κάτω από το όριο της φτώχειας πρέπει να κάνεις σοβαρή καταγραφή, μελέτη. Δεν πρόκειται να δώσουν τίποταʼ είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη συζήτηση που είχαν στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ρώτησε τους συντονιστές του ΠΑΣΟΚ κ.Τσικνάκη και Λεκάκη τι γίνεται με το κόμμα στην Κρήτη, τους βουλευτές, αλλά και το δήμαρχο για το κλίμα που υπάρχει και αντάλλαξαν απόψεις.

Ο ίδιος τους είπε ότι ʽτο ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές μπροστα σε αυτή την κυβέρνηση που μόνο υπόσχεταιʼ αλλά ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται αγώνας σε όλα τα μέτωπα και δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός.

Μετά την εξοδό του από το κτίριο του αεροδρομίου ο πρώην πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους αναφερομενος με κολακευτικά λόγια στην Κρήτη και στους κρητικούς και προέβλεψε ότι θα έχουμε πολύ σύντομα εκλογές.

“Η Κρήτη είναι ο τόπος των αγώνων και χρειάζεται αγώνας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σημίτης.

Στο αεροδρόμιο τον κ.Σημίτη εκτός από τους προαναφερόμενους υποδέχτηκαν η αντινομάρχης κ.Δασκαλάκη, οι δήμαρχοι Αλικαρνασού και Γαζίου κ.Σισαμάκης και Μαρκογιαννάκης, ο ευρωβουλευτής κ.Αρναουτάκης, στελέχη της Νομαρχιακής, ο κ.Μαρίνος Ανδρουλάκης κ.α.