Ακόμη δυο κατηγορίες των παγκρήτιων πρωταθλημάτων μπάσκετ ολοκληρώθηκαν με τον Εργοτέλη να κατακτά τον τίτλο στην πρωτοεμφανιζόμενη κατηγορία, παμπαίδων Βʼ.

Η ομάδα του Γιάννη Βογιατζάκη, για τη 10η και τελευταία αγωνιστική της τελικής φάσης (πήραν μέρος συνολικά 6 ομάδες) κέρδισε το Ηράκλειο 2 και κατέλαβε την 1η θέση, έχοντας απολογισμό εννέα νίκες και μια ήττα.

Εκτός από τις δυο προαναφερόμενες ομάδες, συμμετείχαν ακόμη οι ΑΓΟΡ, ΟΦΗ, Δειλινό, Ηράκλειο 1 και ο Εργοτέλης έχασε μόνον από τον ΟΦΗ (με διαφορά 11 πόντων στο βʼ γύρο, ενώ στον αʼ είχε κερδίσει με 28), όμως αναδείχθηκε “καθαρά” πρωταθλητής, αφού ο ΟΦΗ γνώρισε ακόμη μια ήττα (από το Ηράκλειο 1).

Η διάκριση αυτή αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών των εμπλεκόμενων με τις ακαδημίες μπάσκετ του ηρακλειώτικου σύλλόγου και ειδικά για τον προπονητή, αφού ο κ. Βογιατζάκης είχε την ευθύνη και όλων των ηλικιακών γυναικείων ομάδων του Εργοτέλη.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Αʼ

Χωρίς να διεξαχθεί κανένα από τʼ αρχικά προγραμματισμένα παιχνίδια των 2 τελευταίων αγωνιστικών, ολοκληρώθηκε η τελική φάση του παγκρήτιου πρωταθλήματος παγκορασίδων Αʼ, όπου τον τίτλο είχε ήδη κατακτήσει το Αρκάδι. Ο Ηρόδοτος 2 αποβλήθηκε από τη διοργάνωση, αφού συμπλήρωσε 2 μηδενισμούς, ενώ παραιτήθηκαν από τα εκτός έδρας παιχνίδια τους, ΟΑΧ και Δειλινό.

Τελική βαθμολογία (σε 8 αγώνες): Αρκάδι 16 (8 νίκες), Εργοτέλης 13 (5 νίκες-3 ήττες), ΟΑΧ 12 (5-3), Δειλινό 7 (8 ήττες), Ηρόδοτος 2 4 (1-7). Ο Ηρόδοτος 2 έχει 5 μηδενισμούς και ΟΑΧ, Δειλινό, από ένα.

*Το φάϊναλ φορ των παμπαίδων Αʼ, που είναι και η μοναδική ηλικιακή κατηγορία της ΕΚΑΣΚ, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα, θα διεξαχθεί -πιθανότατα- στο Ηράκλειο, το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουνίου, με τη συμμετοχή των ομάδων Κύδων, ΟΦΗ, ΑΓΟΡ και Ιεράπετρα.