Ως “φαινόμενο επικίνδυνο για τη Δημοκρατία”, καταγγέλλει η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων δραστηριότητες του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού “Κρήτη TV”, της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” και του ραδιοσταθμού “9,84” Αντώνη Δημητρίου, παραθέτοντας μια σειρά από γεγονότα που, όπως αναφέρει, παραβιάζουν την ελληνική νομοθεσία.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ, με επιστολή της προς τους υπουργούς Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, Απασχόλησης Β. Μαγγίνα, Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, τα κόμματα της Βουλής, τον περιφερειάρχη Κρήτης, τους προέδρους των ΤΕΔΚ αλλά και τους βουλευτές του νησιού, αναρωτιέται πως είναι δυνατόν “ένας άνθρωπος που δεν σέβεται τους νόμους του ελληνικού κράτους, να διαχειρίζεται συχνότητες που αποτελούν δημόσια περιουσία;”

Παράλληλα, σύμφωνα με την επιστολή, την ώρα που ο ιδιοκτήτης απολύει εργαζόμενους, ακόμη και συνδικαλιστές, το υπουργείο Ανάπτυξης του εγκρίνει χρηματοδότηση 1,3 εκατ. ευρώ!

Στην επιστολή της ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρονται:“Προς

Τους υπουργούς

Ανάπτυξης: Δημήτρη Σιούφα

Απασχόλησης: Βασίλη Μαγγίνα

Επικρατείας: Θεόδωρο Ρουσόπουλο

Τα πολιτικά κόμματα: ΝΔ.-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΝ.

Τον περιφερειάρχη Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα.

Τους νομάρχες Κρήτης, τους προέδρους των ΤΕΔΚ Κρήτης, τους βουλευτές της Κρήτης.ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο έχει αναπτυχθεί ένα επικίνδυνο φαινόμενο, που προσβάλλει τους δημοκρατικούς θεσμούς, θέτοντας παράλληλα σωρεία ερωτημάτων, αναφορικά με τα όρια και τον τρόπο λειτουργίας του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Ενα φαινόμενο για το οποίο η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), δεν μπορεί να σιωπήσει και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να το αναδείξει, και να θέσει μπροστά στις ευθύνες τους, την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς.

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού “ΚΡΗΤΗ TV”, της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” και του ραδιοφωνικού σταθμού “Ράδιο 9,84”, Αντώνης Δημητρίου, με έδρα το Ηράκλειο, συμπεριφέρεται “ως υπέρτατος άρχων”, αδιαφορώντας για τους νόμους που διέπουν την ελληνική πολιτεία.

Πριν μερικές μέρες απέλυσε το δημοσιογράφο Κώστα Βασιλάκη, που στις τελευταίες εκλογές της ΕΣΗΕΠΗΝ, εξελέγη αντιπρόσωπος στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), αδιαφορώντας για τη συνδικαλιστική του ιδιότητα.

Καταστρατήγησε την αργία του Αγίου Πνεύματος και εξέδωσε την εφημερίδα, παρ’ ότι περιλαμβανόταν στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Δεν πληρώνει κυριακάτικα και αργίες, χωρίς να έχει καμία επίπτωση, παρότι αυτό μπορεί εύκολα να αποδειχθεί από τους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, που δεν γίνονται. Δηλαδή να ελέγξουν τις μισθοδοτικές καταστάσεις όλων των εργαζομένων του Ομίλου, όπου θα διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει καμία επιπλέον πληρωμή.

Επίσης στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, επικρατεί κλίμα εκφοβισμού και αυταρχισμού, με συχνές απολύσεις όσων δεν υποκύπτουν στις απειλές του συγκεκριμένου εργοδότη.

Ενα ακόμη επικίνδυνο στοιχείο είναι ο αποκλεισμός από την τηλεόραση και την εφημερίδα, βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων, διότι τόλμησαν να υπερασπιστούν συναδέλφους μας ή πρόσωπα που δεν είναι της αρεσκείας του.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι σοβαρά και απαιτούν διερεύνησης και απάντησης. Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που δεν σέβεται τους νόμους του ελληνικού κράτους, να διαχειρίζεται συχνότητες, που αποτελούν δημόσια περιουσία;

Πως είναι δυνατόν να προχωρεί σε απολύσεις, ακόμη και συνδικαλιστών, και την ίδια ώρα το υπουργείο Ανάπτυξης να του εγκρίνει, ως επιλαχών μάλιστα, πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 1.308.220 ευρώ, για την εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. που εκδίδει την εφημερίδα “Νέα Κρήτη”;¬

Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου, με τον εν λόγω εργοδότη. Στο εξής, ως έχει χρέος, θα προχωρήσει στην ανάδειξη ενός φαινομένου επικίνδυνου για τη δημοκρατία, καλώντας την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα, να πάρουν θέση και να μην συναινούν σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος

Αποστόλης Βουλδής

Ο γεν. γραμματέας

Ζώης Μαρίνος”.