Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων (βιοψία) περιμένουν (σήμερα ή αύριο) οι γιατροί του Αρεταίειου νοσοκομείου για νʼ αποφασίσουν τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει με την υγεία του ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Ο Χριστόδουλος που βρίσκεται για 6η ημέρα σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, φαίνεται να παρουσίασε χθες νέες επιπλοκές λόγω και του υψηλού σακχάρου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούν.

Oι γιατροί σοβαρά προβληματισμένοι για την εξέλιξη της υγείας του, δεν επιτρέπουν πλέον ούτε την απλή ολιγόλεπτη επίσκεψη των στενών συνεργατών του ή και ανθρώπων του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι χθες ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος που από τις πρώτες μέρες της ασθένειάς του είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τον Χριστόδουλο, δεν μπόρεσε ούτε για λίγο να μπει στην Εντατική για να τον δει.

Οπως μας είπε ο κ. Ειρηναίος, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το γραφείο του κ. Χριστόδουλου απʼ όπου τον ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του και βεβαίωσαν ότι θα γινόταν προσπάθεια να δει τον κ. Χριστόδουλο “κατʼ εξαίρεση” γιατί οι γιατροί δεν επιτρέπουν τις επισκέψεις.

Οταν έφτασε στο νοσοκομείο τον οδήγησαν στον προθάλαμο της ΜΕΘ, όπου όμως ο γιατρός, του ζήτησε με ευγένεια να μεταθέσει την επίσκεψή του λίγες μέρες αργότερα, όταν ο ασθενής ιεράρχης θα μεταφερθεί σε θάλαμο.

Ο κ. Ειρηναίος, ενημερώθηκε από το γιατρό για την υγεία του κ. Χριστόδουλου και φεύγοντας από το νοσοκομείο εξέφρασε βαθύτατες ευχές για την γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του.

Να σημειωθεί ότι οι δυο ιεράρχες δεν είχαν ποτέ σχέσεις καθώς ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος ήταν πάντα αντίθετος με την δραστηριότητα της “Χρυσοπηγής” στην οποία ανήκει ο Χριστόδουλος. Μάλιστα οι γνωρίζοντες λένε ότι Χριστόδουλος και Ειρηναίος συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που οργανώθηκαν με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων.

Μάλιστα οι ανύπαρκτες ουσιαστικά σχέσεις, επιβαρύνθηκαν τελευταία λόγω και της διαφορετικής προσέγγισης των δυο πλευρών στην αντιμετώπιση των σχέσεων με το Πατριαρχείο με το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης έχει στενότατους και προσωπικούς δεσμούς.

Ωστόσο ο Κρήτης Ειρηναίος, έχοντας από την πρώτη στιγμή άμεση και έγκυρη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Χριστόδουλου, αποφάσισε να τον επισκεφθεί γνωρίζοντας και την αντίστοιχη κίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη πριν αυτή εκδηλωθεί.

“Είναι μια συμβολική κίνηση χριστιανικής αγάπης”, είπε σε στενό του συνεργάτη “και είμαι σίγουρος ότι θα του δώσει χαρά”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που εξετάζονται και αναλόγως της κατάστασης, είναι να μεταφερθεί στο Ιατρικό Κέντρο του Βισμπάντεν της Γερμανίας όπου έχει αναπτυχθεί μια πρωτοποριακή εξειδικευμένη μέθοδος αντιμετώπισης αντίστοιχων περιστατικών.