Σε ένα αρκετά ηλεκτρισμένο κλίμα πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας του ΕΜΠ με τους δημάρχους των εμπλεκόμενων στο έργο Δήμων και με τους κατοίκους της περιοχής να παρουσιάζονται από επιφυλακτικοί έως αρνητικοί απέναντι στο ενδεχόμενο δημιουργίας του με τον τρόπο που αυτή σήμερα σχεδιάζεται έγινε χθες,το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Τυμπακίου η συζήτηση για το νέο διαμετακομιστικό κέντρο του λιμανιού του Νότου.

Διαρκείς συζητήσεις με επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές, πανό και διανομή φυλλαδίων από τους αντιρρησίες, αλλά και κάποιες στιγμές λεκτικής έντασης μεταξύ παρευρισκομένων με αντίθετες απόψεις περιελάμβανε η ατμόσφαιρα λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, με το κλίμα αυτό, στη συνέχεια, να μεταφέρεται μερικώς και μέσα στην αίθουσα. Εκεί, μετά τις σύντομες ομιλίες του δημάρχου Τυμπακίου και της νομάρχη, το λόγο πήρε η «φιλοξενούμενη» ομάδα από το ΕΜΠ η οποία με σύντομο μήνυμα καθενός από τα μέλη της και κυρίως με αυτό του επικεφαλής της κ. Μουτζούρη, κατέστησε σαφή τόσο το λόγο της προς ενημέρωση επίσκεψης της, όσο και τον ακριβή ρόλο που εκείνη θα διαδραματίσει στις εξελίξεις του συγκεκριμένου θέματος.

Οι τόνοι ,ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ομιλιών των Δημάρχων των εμπλεκομένων Δήμων, των εκπροσώπων διαφόρων φορέων, αλλά και στελεχών του ΟΛΗ δεν άργησαν να ανέβουν καθώς η παρουσία αρκετού κόσμου στην αίθουσα και η όχι και τόσο διακριτική επέμβαση του αρκετές φορές στη συζήτηση δε διαμόρφωναν και το ακριβώς ιδανικό κλίμα για τη διεξαγωγή της. Στην πλειοψηφία τους, δε, οι δήμαρχοι και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι παρουσιάστηκαν μάλλον αρνητικοί απέναντι στο ενδεχόμενο δημιουργίας του έργου όπως αυτό σήμερα σχεδιάζεται, επικεντρώνοντας τα επιχειρήματα τους στις επιπτώσεις που αυτό θα έχει κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της γεωργίας, του τουρισμού και του περιβάλλοντος. Ωστόσο, άπαντες –δήμαρχοι, νομάρχης, εκπρόσωποι αλλά και απλοί πολίτες- δήλωσαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στην ομάδα του ΕΜΠ και στην εγκυρότητα της μελέτης που πρόκειται να συντάξει και επιφυλάχθηκαν να συντονίσουν ο καθένας τη δράση του μετά τα συμπεράσματα που αυτή θα αποκομίσει στο τέλος του ερχόμενου μήνα.