Σε βαρύ και φορτισμένο κλίμα έγινε χθες το μεσημέρι η τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, καθώς σήμερα ορκίζονται η νέα νομάρχης κ.Σχοιναράκη και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι που εξελέγησαν στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Η χθεσινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε κυρίως από τη φόρτιση των συμβούλων που αποχωρούν και φυσικά του νομάρχη κ.Σαρρή που αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν. Ο ίδιος δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στο έργο που επιτέλεσε και επανέλαβε ότι συγκρούστηκε με συμφέροντα.

Από τους παλιότερους ο Σήφης Αγγελιδάκης ευχαρίστησε για τη συνεργασία, ο κ.Γιαννουλάκης αναφέρθηκε στη γόνιμη συνεργασία, ενώ θερμός ήταν και ο χαιρετισμός των κ.Βελεγράκη, Σπαθαράκη, Ι.Δασκαλάκη, Ρομπογιαννάκη, Μαμαλάκη, Γαργανουράκη κα, Οι οποίοι αποχωρούν.

Για την ανάγκη πιο συλλογικής δουλειάς στην Αυτοδιοίκηση μίλησαν ο βουλευτής κ.Κεγκέρογλου που επίσης αποχωρεί από το ΝΑ, αλλά και ο κ.Κουκιαδάκης.

Το εγκώμιο του κ.Σαρρή έπλεξε ο κ.Σκουλατάκης, ενώ για το έργο του νομάρχη μίλησε και ο κ.Τζωράκης.

Κατά τα λοιπά το Νομαρχιακό Συμβούλιο μετά από μια πρώτη συζήτηση ψήφισε τελικά και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Συγκεκριμένα το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην τελευαταία συνεδρίαση αποφάσισε :

-Την έγκριση του προγράμματος τουριστικής προβολής (Marketing Plan) έτους 2007, προϋπολογισμού 968.000 ευρώ, με επιχορήγηση από τον ΕΟΤ του 50%. Η έγκριση & υποβολή του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Ν.Α.Η. του έτους 2007, κρίθηκε αναγκαία καθ’ ότι σύμφωνα με έγγραφο και σχετική εγκύκλιο του ΕΟΤ επιβάλλεται, όπως η κατάθεση του προγράμματος γίνει υποχρεωτικά μέχρι 29/12/2006, άλλως οι Νομαρχιακές Επιτροπές Τουριστικής Προβολής (ΝΕΤΠ) που δεν θα στείλουν το Πρόγραμμα ως αυτήν την ημερομηνία, δεν θα συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του ΕΟΤ.

Στην εγκύκλιο του ΕΟΤ επισημαίνεται επίσης ότι τα νέα Νομαρχιακά Όργανα (Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, Επιτροπή Τουρισμού & Διοίκησης, Νομαρχιακό Συμβούλιο) μπορούν να τροποποιήσουν το Πρόγραμμα εάν το επιθυμούν.

Την ψήφιση 7ης τροποποίησης του προϋπολογισμού της Ν.Α. Ηρακλείου για το έτος 2006.

Την παράταση μέχρι 31-03-2007, της από 28-03-2006 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και ΝΕΛΕ, με αντικείμενο τη λειτουργία τμημάτων: α)εκμάθησης χρήσης Η/Υ, β)αναβίωσης παραδοσιακών τεχνών και οικοτεχνίας, γ)εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε ξενόγλωσσους πολίτες, δ)διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων, ε)θεατρικά εργαστήρια, στ)υλοποίηση ειδικών σεμιναρίων και ομιλιών και εξουσιοδότηση του νομάρχη για την υπογραφή της

Την έγκριση συμπληρωματικής πίστωσης 1.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) για την κατασκευή και τοποθέτηση, (στο Νομαρχιακό Κατάστημα), πίνακα ονομάτων διατελεσάντων νομαρχών Ηρακλείου, από την έναρξη του θεσμού μέχρι και σήμερα με χρονολογική ομαδοποίηση, ανά ιστορική περίοδο, όπου ο υπέρτιτλος της κάθε ομάδας, θα φέρει τον τίτλο της ιστορικής περιόδου, κατά την οποία θήτευσαν.

Την συμπλήρωση της αρ. 220/2006 απόφασης Νομαρχιακού Συμβουλίου που αφορά στη δημιουργία και στελέχωση γραφείου υλοποίησης του προγράμματος Red Code στα πλαίσια της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTEREG IIIB – CADSES, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 35077/21-12-2006 έγγραφο της Περιφέρειας Κρήτης

Εξέφρασε θετική γνώμη για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα παρακάτω έργα:

Ξενοδοχειακή μονάδα king 5* δυναμικότητας 458 κλινών» ιδιοκτησίας ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΗΤΣ Α.Ε. στη θέση Ανισαρά-Ανάληψη Δήμου Χερσονήσου Ν. Ηρακλείου

«Ίδρυση νέου Παραθεριστικού οικισμού» στη θέση Αρόλιθος – Ασπαλαθιά-Κερατιά του Δήμου Γουβών (τέως κοινότητας Ελαίας) Ν. Ηρακλείου ιδιοκτησίας του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών Ν. Ηρακλείου ΣΥΝ. Π.Ε.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες εκτός του νομάρχη, ο βουλευτής Ηρακλείου και νομαρχιακός σύμβουλος κ. Κεγκέρογλου Βασίλης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ.: Αγγελιδάκης Σήφης, Αλεγκάκης Γιώργος, Αλεξάκης Γεώργιος, Αστρινάκης Μιχάλης, Βελεγράκης Γεώργιος, Γαργανουράκης Χαράλαμπος, Γιανναδάκης Γεώργιος, Γιαννουλάκης Δημήτρης, Δασκαλάκης Γιάννης, Κώστας Καράτζης, Χατζημηνά Ελευθερία, Κοκοσάλης Μανόλης, Κουτσογιάννης Χαράλαμπος, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Μαμαλάκης Ευάγγελος - Ιωάννης, Μαρή - Χαρωνίτη Κυριακή, Ξωμεριτάκης Αλέξανδρος, Κώστας Παπαγεωργίου, Παπαγιαννάκης Μιχαήλ, Πλευράκης Μιχαήλ, Ρομπογιαννάκης Ιωάννης, Σερμάκης Νεκτάριος, Σκαρβελάκης Εμμανουήλ, Σκουλατάκης Γεώργιος, Σπαθαράκης Παναγιώτης, Στεφανάκης Αντώνιος, Τζωράκης Γεώργιος, Τουπάκης Φανούριος, Τσικνάκης Γεώργιος και Φραγκουλάκης Δημήτριος.

Περίπτερο

Προκειμένου να παραχωρηθεί το σχολάζον περίπτερο της Τσαμουζάκη Ειρήνης χας Ηλία, θύματος πολέμου, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ικάρου, έναντι της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Κατσαμπά του Δήμου Ηρακλείου, παρακαλούνται οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου, κάτοικοι Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου, την τελευταία δεκαετία, που δεν έχουν αποκατασταθεί, να υποβάλουν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου σχετικά δικαιολογητικά μέχρι της 10-01-2007.

Δικαίωμα υποβολής έχουν και οι ανάπηροι ειρηνικής περιόδου του Ν.1370/44 (παθόντες σε διατεταγμένη υπηρεσία) τα θύματα ειρηνικής περιόδου του Ν.1370/44 καθώς και οι ανάπηροι και τα θύματα άμαχου πληθυσμού τοι Ν.812/43.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι από το γραφείο 5 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (τηλ.280-396421-396413) και από το Γραφείο της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Αποστόλου Παύλου 1 (τηλ.2810-282079 ).