Με το νέο έτος θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί στην Εισαγγελία το πόρισμα για τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη φωτιά σε βιοτεχνία αρχικά κηροποιίας και σε εταιρεία απορρυπαντικών στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Οι εμπειρογνώμονες όπως έχει γράψει η «Π» έχουν αποκλείσει εμπρησμό και αμέλεια και φαίνεται να έχουν καταλήξει ότι η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα πιθανότατα στο ρολόι της ΔΕΗ που βρίσκεται όχι στο χώρο παραγωγής, αλλά σε άλλο σημείο και η φωτιά επεκτάθηκε λόγω του οξυγόνου – όταν οι πυροσβέστες άνοιξαν την πόρτα- αλλά και εξαιτίας της παραφίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις εμπειρογνώμονες που ορίστηκαν συμφωνούν ως προς το αίτιο που προκάλεσε τη μεγάλη φωτιά και το πόρισμά τους αναμένεται να είναι λίγων σελίδων , αφού υπάρχει ταύτιση απόψεων για το πώς ξεκίνησε η φωτιά και πως επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.

Οι έρευνες που έγιναν κυρίως στο χώρο της βιοτεχνίας με τα κεριά δείχνουν ότι η πυρκαγιά δεν οφείλεται σε αμέλεια, σε κάποια φωτιά δηλαδή που ξεχάστηκε στο εσωτερικό της. Ξεκίνησε από τον αποθηκευτικό χώρο, ενώ το σημείο που ξεκίνησε, η αρχική δηλαδή εστία, είναι εμφανές. Από τις μετρήσεις που έγιναν φαίνεται το σημείο που ξεκίνησε (έχει γίνει ασβεστοποίηση) και έκαιγε την περισσότερη ώρα.