Του Γιώργου Μαραθιανού

Εισαγγελική έρευνα θα ακολουθήσει το θέμα του τραυματισμού του 18χρονου φοιτητή την παραμονή των Χριστουγέννων σε μηχάνημα ψυχαγωγίας στην πλατεία Ελευθερίας. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του πατέρα του παιδιού με την «Π», ο ίδιος αποκάλυψε ότι το θέμα ήδη έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και θέλησε να κάνει κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τις συνθήκες και το ιστορικό του τραυματισμού του γιού του.

Καταρχήν, όπως ορθά σημείωσε ο πατέρας του 18χρονου, ο τραυματισμός συνέβη μεν στο μηχάνημα που είναι γνωστό και ως «μπρα ντε φερ», το οποίο, ωστόσο, δεν είναι αυτό που περιγράφηκε χθες, αλλά ένα διαφορετικό, στο οποίο ο διαγωνιζόμενος χρησιμοποιεί, βέβαια, τη δύναμη του, αλλά ερχόμενος κατά κάποιο τρόπο σε αντιπαράθεση με το μηχάνημα και όχι χτυπώντας το. Για να σχηματίσει μάλιστα κανείς την εικόνα, αρκεί να σκεφτεί το διαγωνιζόμενο να «βάζει χέρι» με το μηχάνημα, όπως ακριβώς θα έκαναν δύο άντρες στην κλασική σκηνή σύγκρισης των δυνάμεων τους.

Ο 18χρονος, λοιπόν -σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα του αλλά και αυτοπτών μαρτύρων τα οποία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, έχουν κατατεθεί στην αστυνομία- προερχόμενος από βόλτα με την παρέα του κατά τη 1 το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, πέρασε από την πλατεία Ελευθερίας όπου και σκέφτηκε να δοκιμάσει τη δύναμη του στο συγκεκριμένο μηχάνημα.

Κατά τη διάρκεια της «αντιπαράθεσης» του με το μηχάνημα, κι ενώ ο νεαρός χρησιμοποιούσε όλες του τις δυνάμεις, το μηχάνημα αντέδρασε, σύμφωνα με τον πατέρα του, με ανεξήγητο τρόπο και περισσότερη του αναμενομένου δύναμη, με αποτέλεσμα το παιδί να τραυματιστεί ιδιαίτερα σοβαρά στο χέρι και να μεταφερθεί αμέσως στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι το ο νεαρός είχε υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο βραχίονα και έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πατέρας του «οι γιατροί σχεδόν σήκωσαν τα χέρια ψηλά με τη δυσκολία και την περιπλοκότητα του τραυματισμού».

Ο 18χρονος αυτή τη στιγμή δε μπορεί, όπως ανέφερε ο πατέρας του να κουνήσει τα δάχτυλα του και η θεραπεία του υπολογίζεται σε ένα χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών. Το δε μηχάνημα μετά την καταγγελία, όπως είναι φυσικό, αποσύρθηκε από την πλατεία Ελευθερίας και πλέον το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη για το αν εκείνο ήταν υπεύθυνο για την πρόκληση του περιστατικού.