ΠΑΤΡΙΣ
Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς (http://www.patris.gr/)
Συντάκτης άρθρου: Πατρίς (Email: patris@patris.gr)
Κατηγορία άρθρου: Προεκτάσεις
Hμ/νία - Ώρα: 18/3/2017, 18:17

Επιζήμιος ελληνικός κρατισμός


Του κ. Ιωάννου Μανιαδάκη*

Είναι νωπή η μνήμη, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αξιωματική αντιπολίτευση ήταν συνεχώς αντίθετος στις επενδύσεις. Όμως με αυτές έρχεται συνάλλαγμα, κεφάλαια από το εξωτερικό, θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας. Έτσι το κράτος αυξάνει τα έσοδά του και δεν καταφεύγει σε μνημόνια, περικοπές ή διακοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων.

Η Ν.Δ. με κυβέρνηση Σαμαρά δημιούργησε σημαντικά αποτελέσματα στις αξιοποιήσεις και επενδύσεις με χώρες και επιχειρηματίες από το εξωτερικό, παρά την ακραία δυσφήμιση και απειλές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όταν θα ερχόταν στην κυβέρνηση, θα ακυρώσει κάθε συμφωνία. Έτσι δημιουργούσε προβληματισμό, ανασφάλεια και άρνηση στο εξωτερικό, για επενδύσεις στη χώρα μας. Όμως ερχόμενος ως κυβέρνηση πλέον ο Σύριζα και πιεζόμενος από τις ανάγκες των υποχρεώσεών του, αλλά και από τους θεσμικούς μας πλέον δανειστές αναγκάζεται να διαπραγματεύεται, καλώντας τους ξένους επενδυτές να φέρουν τα κεφάλαιά τους.

Όμως το “Ελληνικό Χρηματιστήριο” με κυβέρνηση Σύριζα υποβιβάστηκε, υποτιμήθηκε, το ενδιαφέρον βρέθηκε στα αζήτητα. Οι ξένοι επενδυτές, τα κεφάλαια από το εξωτερικό δεν επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας. Διότι γνωρίζουν ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει με “καλό μάτι” την αξιοποίηση, την επένδυση. Βλέπετε είναι οι συνιστώσες, οι 53 κ.ά., που δημιουργούν ένα παζλ κωλυσιεργίας και άρνησης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο θεμιτό ανταγωνισμό. Αλλά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ α) η ελληνική δημόσια προσφορά υποτιμήθηκε, λόγω του χρονοβόρου και αβέβαιου αποτελέσματος β) εκ προοιμίου έγιναν καχύποπτοι οι επενδυτές και γ) κυριάρχησε η έλλειψη σοβαρότητας (βλέπε Βαρουφάκη) και το απύθμενο γενικώς στις πρέπουσες διαπραγματεύσεις.

Βλέπουμε την επένδυση με το συνάλλαγμα και τις θέσεις εργασίας στη Χαλκιδική “Ελληνικός χρυσός”, στην οποία έχει βάλει φρένο ένεκα των “αρχών” του ο Σύριζα.

Βλέπουμε στα λιμάνια και στα αεροδρόμια πόσο πιο έγκαιρα και επωφελέστερα επενδυτικά σχέδια για το δημόσιο συμφέρον προέβαλε η Ν.Δ.

Τα ίδια στελέχη (υπουργοί) του Σύριζα ομολογούν τις αδυναμίες και τα λάθη τους. Για το αεροδρόμιο του Ελληνικού ένας σημερινός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι με κυβέρνηση Σαμαρά ήταν δώρο στους αγοραστές η αξία του τμήματος του Ελληνικού και έρχεται το καλοκαίρι 2016 και αφού κατοχυρώθηκε η αγορά με ΣΥΡΙΖΑ, ομολογεί: Έπρεπε το τίμημα να είναι πολλαπλάσιο.” Βέβαια και αυτή η αξιοποίηση ενώ το 2014 ήταν έτοιμη, σήμερα καρκινοβατεί.

Η κυβέρνηση Ν.Δ. το 2013 αξίωνε 300 εκατ. ευρώ στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και την πουλάει 45 εκατ., παρόλο που κορυφαίος σήμερα υπουργός χαρακτήριζε τότε τα 300 εκατ. ξεπούλημα.

Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. παραδοσιακά γνωρίζουν την αξία των επενδύσεων, των έργων, της αξιοποίησης, του επωφελούς θεμιτού ανταγωνισμού για το καλό του τόπου και των πολιτών. Ιδιαίτερα σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση και αυριανή κυβέρνηση τη Ελλάδας η Ν.Δ. δια στόματος του προέδρου της, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε κάθε ευκαιρία δηλώνει το έντονο ενδιαφέρον της στις επενδύσεις, που με ρεαλιστικό πρόγραμμα και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις θα προσελκύσει τους ξένους επενδυτές, θα δώσει εργασία και πλούτο στη χώρα.

* Ο Γιάννης Μανιαδάκης είναι δικηγόρος Αθηνών παρ' Αρείω Πάγω
Έχει διαβαστεί 1 φορές .
Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.