ΠΑΤΡΙΣ
Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς (http://www.patris.gr/)
Συντάκτης άρθρου: Πατρίς (Email: patris@patris.gr)
Κατηγορία άρθρου: Περιβάλλον
Hμ/νία - Ώρα: 5/2/2015, 20:24

Ολοκληρώθηκε το 1ο Ομοσπονδιακό Σχολείο Βοηθών Εκπαιδευτών Σπηλαιολογίας


Το 1ο Ομοσπονδιακό Σχολείο Βοηθών Εκπαιδευτών Σπηλαιολογίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ το μεγαλύτερο μέρος του σχολείου, από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου 2014, έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανωγείων, συγκεκριμένα στη περιοχή της Νίδας.

Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα του Κέντρου Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης του Δήμου Ανωγείων. Το σχολείο παρακολούθησαν επτά υποψήφιοι βοηθοί εκπαιδευτές σπηλαιολογίας και συμμετείχαν τέσσερις εκπαιδευτές.

Η Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος, σε μήνυμά της, αναφέρει πως «θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Ανωγείων και προσωπικά το δήμαρχο κ. Καλλέργη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα φιλοξενίας μας. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό του Κέντρου Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης που μας έκανε να νιώσουμε σαν το σπίτι μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι προσπαθούν για τη διατήρηση των υποδομών και των υπηρεσιών του Κέντρου σε υψηλό επίπεδο».

Σημειώνεται πωα τα Σχολεία Εκπαιδευτών Σπηλαιολογίας έχουν σκοπό τη διάδοση της σπηλαιολογίας στελεχώνοντας με πιστοποιημένους εκπαιδευτές τους Σπηλαιολογικούς Συλλόγους απΆ όλη την Ελλάδα. Η Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδας (Σ.Ο.Ε.) πιστεύει ότι η σωστή εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί την ασφαλιστική δικλίδα για την διάδοση της εξερευνητικής σπηλαιολογίας με ασφάλεια και μεθοδικότητα.
Έχει διαβαστεί 1 φορές .
Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.