ΠΑΤΡΙΣ :: Επιστήμη & Τεχνολογία :: Yγεία :: Εμφάνιση άρθρου
Τεχνολογία Διατροφή Yγεία Περιβάλλον
  Ομορφιά 
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Τηλεϋπηρεσίες Υγείας

Σύγχρονες, καινοτόμες υπηρεσίες ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, τηλεσυμβούλευσης και τηλεεκπαίδευσης, παρέχει το δίκτυο Twister, που εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και συνδέει το κέντρο ασύρματα σε όλα τα περιφερειακό του ιατρεία στο Ασήμι, το Μεσοχωριό, το Μεταξοχώρι, τον Πύργο και το Τεφέλι.

Τα εγκαίνια του δικτύου έκανε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας και ακολούθησε ημερίδα με θέμα "Πληροφορική και Κέντρο Υγείας: Εφαρμογές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας", την οποία χαιρέτισαν ο κύριος Κεφαλογιάννης, υπεύθυνος της ΔΥΠΕ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου κκ Κεκέρογλου, Μπαντουβάς, Σχοιναράκη, Στρατάκης, και Φραγκιαδουλάκης, οι δήμαρχοι Κόφινα και Αστερουσίων, και ο κ. Βρούχος διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου.

Το δίκτυο Twister συγχρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή επιτροπή στα πλαίσια του έργου «terrestrial wireless infrastructure integrated with Satellite communications for e-rural (2004-07)» και έχει στόχο την ανάπτυξη και αποδοχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στον χώρο της Υγείας καθώς και την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας σε απομονωμένες περιοχές. Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ) έχει αναλάβει τον συντονισμό της εφαρμογής του προγράμματος στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Κρήτης και φορείς υγείας των ΔΥΠΕ Κρήτης & Νοτίου Αιγαίου. Με το δίκτυο Twister, γίνεται ένα ακόμα βήμα προς την κοινωνία της πληροφορίας με τις νέες τεχνολογίες να τίθενται στην υπηρεσία της υπαίθρου και την Κρήτη να πρωτοπορεί ακόμα μια φορά παρέχοντας ηλεκτρονικό φάκελο υγείας στα περιφερειακά ιατρεία του νησιού και την δυνατότητα μαθημάτων εξ’ αποστάσεως στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική. Εκτός από τον Χάρακα το έργο θα εφαρμόζεται στο ΚΥ Κανδάνου και τα περιφερειακά ιατρεία του, Παλαιόχωρα, Ροδοβάνι, και Βουκολιές, όπως και στο ΚΥ Σαντορίνης και τα περιφερειακά ιατρεία στην Ανάφη, την Σίκινο, την Φολέγανδρο, και την Θηρασιά.

Με το έργο αυτό το ΙΤΕ φιλοδοξεί να φέρει για μια ακόμα φορά την Έρευνα και την Τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη, συμβάλλοντας στη συνέχεια της φροντίδας υγείας των πολιτών μέσω του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού, την βελτίωση του χρόνου απόκρισης στα επείγοντα περιστατικά που διακομίζονται στο Ηράκλειο, και στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ ΕΚΑΒ Κρήτης και των μονάδων υγείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.


Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
9/3/2006

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions