ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Βιβλίο στις ΗΠΑ με οδηγίες

Της Άννας Παπαδοκωστάκη

Πριν μερικά χρόνια κυκλοφόρησε στην Αμερική ένα βιβλίο με οδηγίες για το πώς μπορεί να αυτοκτονήσει κανείς και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε τα πυρά της κριτικής, έκανε μεγάλες πωλήσεις.

«Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το μέσον, γιατί ο υποψήφιος αυτόχειρας, θα μπορούσε να έχει πάρει οδηγίες τηλεφωνικά ή από κάποιο έντυπο. Το λυπηρό είναι γιατί συνέβη αυτό, γιατί έφτασε ένας άνθρωπος στην αυτοκτονία και γιατί κάποιος που επικοινωνούσε μαζί του δεν προσπάθησε να τον αποτρέψει.» μας είπε ο καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Βαγγέλης Μαρκάτος

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας έχει δημιουργήσει μια σελίδα υποδοχής καταγγελιών για πορνογραφικό υλικό που αφορά ανηλίκους αλλά και κάθε παράνομο υλικό το οποίο υποπίπτει στην αντίληψη των χρηστών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάτο, αυτοί που επιδίδονται σε τέτοιες δραστηριότητες εντοπίζονται δύσκολα, όμως αναπτύσσονται διαρκώς νέοι τρόποι για να σπάσει το φράγμα της ανωνυμίας.

Ο εντοπισμός του Χανιώτη που συνομιλούσε με τον υποψήφιο αυτόχειρα αποτελεί επιτυχία των αστυνομικών Αρχών.

Πως μπορεί να έφτασαν σ’ αυτόν; Ο κ. Μαρκάτος, κάνει μια υπόθεση. «Κάθε ηλεκτρονικός υπολογιστής έχει ένα όνομα και ένα αριθμό. Το όνομα είναι οι αλφαβητικοί χαρακτήρες που χρησιμοποιούμε εμείς, όπως πχ www.patrris.gr και ένα αριθμό. Π.χ. ο αριθμός είναι ο 194219125194.

Κάθε μήνυμα που στέλνετε γράφει όλα τα ονόματα και όλους τους αριθμούς των υπολογιστών από τους οποίους πέρασε. Οπότε μπορεί να έχει και τον αριθμό του αρχικού υπολογιστή από τον οποίο έφυγε. Αυτός που κοιτά το μήνυμα- και η Αστυνομία - μπορεί να βρει τον αριθμό του αρχικού υπολογιστή ο οποίος έστειλε το μήνυμα. Με αυτό τον τρόπο αν δεν βρουν το άνθρωπο που το έστειλε, μπορούν τουλάχιστον να εντοπίσουν τον υπολογιστή από τον οποίο στάλθηκε και ίσως έτσι βρήκαν το internet café.» μας είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού του χρήστη αν δεν είναι γνωστό ότι αυτός χρησιμοποιεί συγκεκριμένο υπολογιστή. «Αν ο άνθρωπος που έστειλε το μήνυμα. χρησιμοποιεί κινητό υπολογιστή, και πήγε στα «χότ σποτ» που έχουν δημιουργηθεί , τότε είναι δύσκολο να βρεθεί. Συμβαίνει το ίδιο με τις τηλεφωνικές κλήσεις. Για παράδειγμα, αν ξέρεις τον αριθμό ενός τηλεφώνου είναι εύκολο να εντοπίσεις αυτόν που κάλεσε. Αν όμως σε καλούν από το περίπτερο ή από καρτοκινητό, είναι δύσκολο να τον βρεις.» μας είπε.

Συχνά σε υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται η Αστυνομία, αναζητείται το ηλεκτρονικό αποτύπωμα του δράστη. Πρόκειται για ηλεκτρονικά αρχεία τα οποία αποδίδονται στον δράστη γιατί περιέχουν πληροφορίες που μόνο αυτός θα μπορούσε να έχει. Σημειώνεται, ότι όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για παράνομες πράξεις και διακίνηση ακατάλληλου υλικού, το κάνουν μέσω σέρβερς που λειτουργούν νόμιμα και οι οποίοι δίνουν πρόσβαση σε e-mail χωρίς να εμφανίζεται το πραγματικό όνομα του χρήστη.

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ με οδηγίες από το Ιντερνετ!
Aυτοκτονία μέσω Ιντερνετ!
Βιβλίο στις ΗΠΑ με οδηγίες
Προσοχή στη χρήση του υπολογιστή
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
21/1/2005

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions