Ατυχος στάθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής προπόνησης ο Στέφανος Βοσκαρίδης. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του Εργοτέλη υπέστη διάστρεμμα και σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις θα μείνει για μια εβδομάδα περίπου εκτός προγράμματος.

Με εξαίρεση αυτό το περιστατικό και κάποιους άλλους μικροτραυματισμούς (Γκίρτσα, Μακρυδάκης, Δημήτρης και χθες ένα πρόβλημα χωρίς όμως ανησυχία για τον Χανιωτάκη) η προετοιμασία στο “Boson” της Σουηδίας κυλάει ομαλά και σύμφωνα με τα πλάνα που είχε κάνει ο Μύρωνας Σηφάκης. Ο τεχνικός του Εργοτέλη έριξε το βάρος τόσο στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης όσο και στην τακτική, πραγματοποιώντας κάθε μέρα διπλές προπονήσεις.

Στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο πάντως όπως γράψαμε και χθες άρχισαν να μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή στην Ελλάδα.

Σήμερα η ομάδα δίνει το τελευταίο φιλικό επί σουηδικού εδάφους με αντίπαλο την Ακρόπολις που είναι η ομάδα των ομογενών και αύριο αναμένεται στη βάση της. Η αποστολή θα αναχωρήσει από την Στοκχόλμη στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) με απ’ευθείας πτήση για το Ηράκλειο και θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” περίπου στις 2.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

ΣΤΗΝ ΑΝΩΠΟΛΗ

Επιστρέφοντας στο Ηράκλειο ο Εργοτέλης θα συναντήσει κι αυτός τα γνωστά γηπεδικά προβλήματα καθώς το “Μαρτινέγκο” είναι “κλειστόν” λόγω έργων. Πάντως η διοίκηση μετά από υπόδειξη του κ. Σηφάκη ήλθε σε επαφή και έκλεισε το αθλητικό κέντρο της Ανώπολης όπου θα πραγματοποιηθεί το τρίτο στάδιο της προετοιμασίας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ενα ακόμα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο Εργοτέλης όπως και ο ΟΦΗ είναι αυτό με τα φιλικά. Η πιθανή αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος θα δημιουργήσει μεγάλο κενό που πρέπει να καλυφθεί από αγώνες κι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Ανοιχτό παραμένει το θέμα με την διοργάνωση του τουρνουά στο Παγκρήτιο αν και οι πληροφορίες από την Αθήνα λένε ότι το Αιγάλεω τελικά δεν θα έλθει λόγω έλλειψης κενών ημερομηνιών.

Προσπάθειες πάντως θα γίνουν με στόχο να κλειστούν κάποια δυνατά φιλικά ει δυνατόν στο Ηράκλειο.