ΠΑΤΡΙΣ :: Οικονομία :: Χρηματιστήριο :: Εμφάνιση άρθρου
Οικονομικά Νέα Χρηματιστήριο Επιχειρηματικά Νέα
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Mε απώλειες έκλεισε η εβδομάδα

Με απώλειες ολοκλήρωσε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί στην "εισαγωγή" των γεωπολιτικών ανησυχιών που κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές, καθώς και στη συνέχιση της διόρθωσης αρκετών δεικτοβαρών μετοχών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,23% κλείνοντας στις 823,55 μονάδες, ενώ κατά τη διάρξεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 833,32 μονάδων (-0,06%) και 823,55 μον. (-1,23%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,19 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 42,3 εκατ. τεμάχια.

Σε αντίθεση με ότι κατάφερε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, η άνοδος της δεικτοβαρούς Coca Cola δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις πιέσεις που υπήρξαν, κυρίως λόγω των ξένων χαρτοφυλακίων στο πλαίσιο του de-risking. Η μετοχή της ΕΕΕ, με κεκτημένη ταχύτητα από τη χθεσινή ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το α' 6μηνο του έτους συνέχισε και χθές την καλή της πορεία, κλείνοντας στο +1,20%.

Ελλείψη εσωτερικών εξελίξεων, στην καρδιά του Αυγούστου, είναι αναμενόμενο το Χ.Α. να επηρεαστεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα ωστόσο σύμφωνα με αναλυτές οι διορθώσεις στην πλειονότητα των τίτλων ίσως δώσουν στην αγορά την απαραίτητη ρευστότητα προκειμένου ο κρίσιμος Σεπτέμβριος να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη επενδυτική νηφαλιότητα.

Στις διεθνείς αγορές μικρή άνοδο σημείωσαν οι αμερικάνικες μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, και ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα στο Ντόναλντ Τραμπ και τη Βόρεια Κορέα. Αντίθετα σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαικές αγορές που δεν βρήκαν τις αντιστάσεις εν μέσω της αυξημένης γεοπολιτικής έντασης.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται χρυσός και πετρέλαιο μετά από τις έντωνες μεταβολές τις τελευταίες ημέρες.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
12/8/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions