ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


ΕΥΤΥΧΗΣ ΦΥΤΡΑΚΗΣ: Σε προτεραιότητα η προστασία ανηλίκων
Προτεραιότητα η προστασία των ανηλίκων - ΓΙΑ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣΣτην προστασία των ανηλίκων δίνουν έμφαση τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης που προχωρούν στη δημιουργία των αναγκαίων έργων υποδομής στα σωφρονιστικά καταστήματα και την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων. Το παραπάνω τονίστηκε στη συνάντηση που είχαν χθες στην Περιφέρεια Κρήτης ο περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης με τον γενικό γραμματέα της Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Ευτύχη Φυτράκη.

Προηγήθηκε επίσκεψη του κ. Φυτράκη στα σωφρονιστικά καταστήματα στη Νεάπολη και τη Ν. Αλικαρνασσό. Ο Γ.Γ. του υπουργείου είπε πως ήδη από το τέλος του 2016 έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για να αρχίσουν ξανά τα έργα στην περιοχή Κουρούνες Λασιθίου, αφού παραδέχτηκε πως για ένα μεγάλο διάστημα τα έργα είχαν παγώσει. Όπως είπε, το Υπουργείο πραγματοποιεί ενέργειες και για την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στο εργοτάξιο να έχει μία σταθερή λειτουργία και η Κρήτη να αποκτήσει ένα νέο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Αρναουτάκη μίλησε για μία εξαίρετη συνεργασία με τον περιφερειάρχη αλλά και τους ανθρώπους στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και των σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Διαπιστώσαμε μια συναντίληψη στην ανάληψη κοινών δράσεων οι οποίες θα έχουν κοινωνικό πρόσημο, θα αφορούν τον τομέα της δικαιοσύνης, όπως αυτός έχει να κάνει με τις φυλακές, αλλά ιδίως με την προστασία των ανηλίκων. Συμφωνήσαμε δηλαδή ότι μπορούμε από κοινού να ενώσουμε δυνάμεις για να δούμε βελτιώσεις που μπορούν να γίνουνε, χρησιμοποιώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό και της Περιφέρειας, ιδίως από τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν ιδίως με χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή και άλλες από κοινού, ώστε να έχουμε μια βελτίωση στις υποδομές και στις λειτουργίες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα όπως είναι η φιλοξενία των ανηλίκων σε δομές και οι φυλακές» είπε.

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως «πρωτίστως χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις φυλακές στη Νεάπολη, άρα μπορούμε να πιέσουμε και τους υπουργούς ούτως ώστε να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις, να προχωρήσουν, να ολοκληρωθούν τα έργα».

Πρόσθεσε πως «εμείς αναλάβαμε να κάνουμε μια αθλητική υποδομή στη Ν. Αλικαρνασσό με χρηματοδότηση δική μας. Ήδη είναι η μελέτη έτοιμη και προχωρούμε για να μπορούν να αθλούνται οι άνθρωποι εκεί όπως επίσης και με τη Στέγη Ανηλίκων θα κάνουμε τη μελέτη, να μπορούμε να έχουμε βελτίωση των υποδομών και θα τη στείλουμε στον κ. γενικό, που πρέπει να πούμε ότι έχουμε μια εξαίρετη συνεργασία είναι και Κρητικός, και πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε δυνάμεις».

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
12/8/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions