ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενισχύονται οι άνεμοι
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

Με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά ενισχυμένους ανέμους, θα περάσουν οι Κρητικοί τον Δεκαπενταύγουστο.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, MSc, κ. Εμμανουήλ Λέκκα, οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν και για τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη την Κρήτη με τους ανέμους να δημιουργούν κάποια προβλήματα, λόγω ενίσχυσης τους, σε αρκετές περιοχές του νησιού. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει λίγο υψηλότερες τιμές κυρίως σήμερα και λιγότερο αύριο, Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα 14 Αυγούστου θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, λόγω της επαναφοράς του βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, του Ετησία ή το κοινώς γνωστό Μελτέμι. Για όσους θα ταξιδέψουν στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν κάποιες πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας το Σαββατοκύριακο, πιθανά και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Η θερμοκρασία όμως και στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα από σήμερα.

Στην Κρήτη απαιτείται μια ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση των δυτικών ανέμων που προβλέπεται να σημειωθεί από απόψε ως αύριο τα ξημερώματα με εντάσεις που πιθανά κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 Μποφώρ. Επειδή η ενίσχυση των δυτικών ανέμων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις νυκτερινές ώρες καλό θα είναι να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας αλλά να δοθεί και ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη πυρκαγιάς. Επιπλέον προσοχή απαιτείται και από τους ναυτιλόμενους, μιας και η ενίσχυση των ανέμων αναμένεται να προκαλέσει υψηλό κυματισμό στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κρήτη. Οι άνεμοι από τη Δευτέρα θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους και θα ενισχύονται από την Τρίτη, ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, ενώ αναμένεται να διατηρηθούν έως και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, με πρόσκαιρες εντάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναλυτικά για την Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο καιρός θα είναι καλός, οι άνεμοι θα κάνουν την εμφάνιση τους από βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει σταδιακά έως και τα 4 Μποφώρ, ευνοώντας φυσικά και την έναρξη κυματισμού στις βόρειες παράκτιες ζώνες του νησιού.

Η θερμοκρασία υποχωρεί, με την ελάχιστη στους 22 °C και τη μέγιστη να κυμαίνεται γύρω από τους 30 °C στα βόρεια, ενώ στα νότια θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα. Ανήμερα της γιορτής, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις στα 4 έως 5 Μποφώρ στα βόρεια, ενώ κατά τόπους στα νότια θα είναι περισσότερο ενισχυμένοι φθάνοντας στα 6 τοπικά έως και τα 7 Μποφώρ. Μικρή εξασθένηση θα παρουσιάσουν τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με τη Δευτέρα.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
12/8/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions