Το μήνυμα της Βασαρμίδου στην Ειρήνη Βασιλείου

Από τους αθλητές - τριες που είχε βγάλει το νησί μας κατά το παρελθόν μόνο η Στρατάκη έχει πάρει μέρος σε παγκόσμιο ανοιχτού στίβου ενώ η Μαρία Βασαρμίδου του Λιβυκού ήταν αυτή που ξεχώριζε για χρόνια στα 400μ. Ηταν η κορυφαία. Και προχθές, βλέποντας την Ειρήνη Βασιλείου να ακολουθεί αλλά και να ξεπερνά τα βήματά της, της έγραψε: “Ειρήνη μου συγχαρητήρια κορίτσι μου. Πολύ μεγάλη εμφάνιση με απόλυτο σεβασμό και αξιοπρέπεια. Καταλαβαίνω απόλυτα πως ενιωθες την ώρα των δηλώσεων και πόσο μεγάλη υπερπροσπαθεια έκανες. Μόνο όσοι έχουν τρέξει 400 μ μπορούν να το καταλάβουν. Να είσαι περήφανη για ό,τι έκανες. Εμείς όλοι οι Κρητικοί είμαστε πολύ περήφανοι για σένα. Δεν είναι μόνο τα μετάλλια και οι τελικοί που κάνουν έναν αθλητή πετυχημένο! Κεφάλι ψηλά και προχώρα!”.

Α.Π.



Ο Νεϊμάρ... έβγαλε τα πρώτα 2 εκατ. ευρώ για την Παρί Σ.Ζ.

Ο Αργεντινός Χαβιέ Παστόρε που είχε τη φανέλα με το Νο 10 της Παρί Σ.Ζ. με το που έμαθε ότι ήρθε στην ομάδα ο Νεϊμάρ τού την έδωσε μιας και ξέρει ότι του αρέσει αυτός ο αριθμός. Ο ίδιος πήρε το Νο 27.

Πάντως οι φίλοι της Παρί Σ.Ζ έχουν ανταποκριθεί στην άφιξη του Νεϊμάρ με μεγάλο ενθουσιασμό. Στις δύο πρώτες ημέρες του ως παίκτης της γαλλικής ομάδας, ο σύλλογος έχει πουλήσει περισσότερες από 20.000 φανέλες με το όνομά του, εξασφαλίζοντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Α.Π.



Πριμ 51.000 ευρώ για τη Στεφανίδη

Μεγάλες στιγμές έζησε η Κατερίνα Στεφανίδη την περασμένη Κυριακή, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Μάλιστα, κατάφερε τρία στα τρία, αφού έχει πάρει την πρώτη θέση, τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και στο Ευρωπαϊκό! Πέρα από την χαρά για την επιτυχία της αυτή, θα αποσπάσει και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Μαζί με το χρυσό μετάλλιο θα πάρει και ως πριμ και 60.000 δολάρια ή διαφορετικά 50.556 ευρώ. Αυτά είναι τα μπόνους που έχει κάνει γνωστά η IAAF για τους πρώτους οκτώ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (σε δολάρια): 1-60.000, 2-30.000, 3-20.000, 4-15.000, 5-10,000, 6-6000, 7-5000, 8-4000.

Μάλιστα αν ο αθλητής κατάφερε να συνδυάσει τη νίκη του και με παγκόσμιο ρεκόρ το ποσό αυξάνεται κατά 100.000 δολάρια και 84.260 ευρώ.

Α.Π.



Τα διαρκείας

Στοίχημα για τον ΟΦΗ τα φετινά διαρκείας. Πέρυσι μετά βίας έφτασε τα 1300 ενώ στα ίδια περίπου επίπεδα κυμάνθηκε και την χρονιά της Γ’ Εθνικής. Στοίχημα για τον ΟΦΗ να κρατήσει τον κόσμο του, αν και η αλήθεια είναι ότι παραμένει κοντά παρά την φθίνουσα πορεία της τελευταίας 15ετίας. Παρόλα αυτά τον χρειάζεται ακόμα πιο κοντά φέτος που το οικονομικό αποτελεί ξανά (δυστυχώς) βάρος και κάθε ευρώ που μπαίνει στο σωματείο είναι σημαντικό. Δεν έχει κανείς την απαίτηση να φτάσει τον Ολυμπιακό των 16.000 διαρκείας ή τον ΠΑΟΚ των 9.000 αλλά να κάνει ένα βήμα πιο πάνω γιατί έτσι πρέπει να κάνουν οι μεγάλες ομάδες…

Ν.Μ.



Αναπόφευκτος ο υποβιβασμός…

Είναι κρίμα για τον ΑΟΧ να χάνει την κατηγορία με αυτόν τον τρόπο που την έχασε αλλά από την άλλη πώς να παραμείνει όταν λειτουργεί εντελώς ερασιτεχνικά. Διότι δεν νοείται για μια ομάδα της Β’ Εθνικής και πολύ περισσότερο σε μια ομάδα με την ιστορία του ΑΟΧ να δίνει ματς κυπέλλου και να παίρνει μπάλες με 5 ευρώ από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών ή η ομάδα να μετακομίζει στην Αθήνα λόγω έξωσης στους περισσότερους παίκτες από τα σπίτια που διέμεναν λόγω των απλήρωτων ενοικίων. Ήταν νομοτελειακό ότι θα συνέβαινε το κακό για τον ΑΟΧ και όσοι τώρα «κλαίνε» θα έπρεπε να είχαν φροντίσει ώστε να το είχαν αποφύγει…

Ν.Μ.