“Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα στον τουρισμό, στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας, το περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα, την κουζίνα, τα έθιμα, την φιλοξενία”. Αυτός είναι ο στόχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BRANTOUR στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης και πραγματοποιεί συναντήσεις με φορείς του τουρισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης, ξεκινώντας διαβούλευση με φορείς που σχετίζονται με την τουριστική αλυσίδα στο νησί (ΕΟΤ, εκπροσώπους υπηρεσιών, πρακτόρων, τουριστικών ΜΜΕ κ.α.), πραγματοποίησε δύο συναντήσεις, μία στη Δυτική και μία στην Ανατολική Κρήτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και στο παλαιό Δημαρχείο Μαλίων, αντίστοιχα.

Κατά τις συναντήσεις αυτές που συντόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γ Αλεξάκης, οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα, τον ρόλο της Κρήτης, καθώς και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μέσω της συνεργασίας με άλλες χώρες, την ανταλλαγή εμπειρίας και την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών μας στον τουρισμό.

Στις συναντήσεις παρενέβησαν με τοποθετήσεις όλοι οι εκπρόσωποι των προσκεκλημένων φορέων, διατυπώνοντας τις ανάγκες, προβλήματα και προκλήσεις του τουριστικού κλάδου στην Κρήτη. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση και καταγραφή των απόψεων σε σχέση με: την ανάδειξη των λιγότερο γνωστών προορισμών της Κρήτης, τις συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, τη στήριξη των τοπικών ΜΜΕ του τουρισμού κά.