Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Τον «Κινέζο» έκανε χθες στο δικαστήριο ο Τσέχος τουρίστας ο οποίος με το «έτσι θέλω» αποφάσισε να κάνει γυμνισμό σε παραλία των Γουβών, όπου εκείνη την ώρα κολυμπούσαν αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε τι του έλεγαν στα αγγλικά οι αστυνομικοί, οι οποίοι προσπαθούσαν να τον πείσουν να βάλει το μαγιό του μετά την καταγγελία που δέχτηκαν από διαμαρτυρόμενους λουόμενους.

«Εγώ ήμουν ξαπλωμένος όταν ήρθαν οι αστυνομικοί και άρχισαν να μου φωνάζουν, δεν κατάλαβα τι ήθελαν» υποστήριξε ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι υπάρχει παραλία γυμνιστών και ότι ο ίδιος κολυμπάει «τσίτσιδος» λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. «Εγώ όταν πήγα εκεί με τη σύζυγό μου δεν είχε κόσμο. Μόνο δύο γυναίκες ήταν πιο πέρα που έκαναν τόπλες».

«Με ειρωνευόταν και κουνούσε επιδεικτικά τα οπίσθια του»

Τα λεγόμενα του Τσέχου λίγο έλειψε να… βγάλουν από τα δικά του ρούχα τον Ηρακλειώτη, ο οποίος έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία.

«Αν δεν ήταν μπροστά η 13χρονη κόρη μου, θα τον έπιανα από το λαιμό» εξομολογήθηκε λίγο αργότερα εμφανώς εκνευρισμένος, υποστηρίζοντας ότι ο γυμνιστής όχι μόνο κατάλαβε τι του έλεγε αλλά ήταν εντελώς ειρωνικός και προκλητικός απέναντι του.

«Του ζήτησα να βάλει το μαγιό του. Τα αγγλικά μου δεν είναι καλά αλλά εκείνος κατάλαβε τι του έλεγα γιατί του έκανα και τις σχετικές χειρονομίες. Αφού σκουπίστηκε με όλη του την άνεση, άρχισε να μου κουνάει το δάκτυλο και να μου λέει: «no, no, no». Και σαν να μην έφθανε αυτό, γύρισε και άρχισε να μου κουνάει επιδεικτικά και τα οπίσθιά του. Το σκηνικό παρακολουθούσε απαθέστατη η σύζυγός του, η οποία γελώντας συνέχισε να διαβάζει το βιβλίο της».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ακόμα και όταν ήρθαν οι αστυνομικοί και του ζήτησαν να βάλει το μαγιό του, εκείνος ήταν αρνητικός. Δεν ήθελε να βάλει με τίποτα το μαγιό. Φανταστείτε ότι του φόρεσαν χειροπέδες για να μπει στο περιπολικό και προσπάθησε να κατεβάσει και πάλι το μαγιό του. Πολύ προκλητικός!».

«Όλοι ανεξαιρέτως οφείλουν να σέβονται τους κανόνες και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι πολυσύχναστη και κολυμπούν κυρίως τις απογευματινές ώρες πολλά παιδιά».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αμετανόητο γυμνιστή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή.