ΠΑΤΡΙΣ :: Επιστήμη & Τεχνολογία :: Περιβάλλον :: Εμφάνιση άρθρου
Τεχνολογία Διατροφή Yγεία Περιβάλλον
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ Η ΚΡΗΤΗ: Όρνια υπάρχουν, ταΐστρες όχι

Η Κρήτη αποτελεί ένα από τα τελευταία σημαντικά καταφύγια των όρνεων, όμως ταϊστρες δεν υπάρχουν πουθενά!

Το παραπάνω καταγγέλλει το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, με αφορμή την περίπτωση ενός ακόμα όρνεου που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στη μέση του δρόμου στις Σέλλες Ρεθύμνου.

Ήταν ένα ακόμη φετινό μικρό που έπεσε πεινασμένο και αδύναμο να πετάξει. Στην περιοχή έσπευσαν ο κ. Γιάννης Μαυρικάκης (ομοσπονδιακός θηροφύλακας από την Ιεράπετρα) και ο κ. Γιώργος Σκύβαλος (θηροφύλακας Αγ. Νικολάου), οι οποίοι και παρέδωσαν το όρνιο στους εθελοντές του ΕΚΠΑΖ στην Κρήτη.

Σε ανακοίνωσή τους οι εθελοντές αναφέρουν πως «πρόκειται για ένα ακόμη χαμένο νεαρό και άπειρο πουλάκι που έπεσε από πείνα. (Να σημειώσουμε ότι είναι ο έκτος νεαρός που πήραμε φέτος το Καλοκαίρι).

Για άλλη μια φορά επανέρχεται το αίτημα για ταΐστρες (ενεργές όμως, όχι στα χαρτιά!!!). Δεν είναι δυνατό, στην Κρήτη, που αποτελεί ένα από τα τελευταία σημαντικά καταφύγια των όρνιων να μην υπάρχουν ταΐστρες όπως υπάρχουν σε άλλα μέρη π.χ στην Δαδιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή πρόθεση και η επιλογή κατάλληλων χώρων, που θα περιφραχτούν ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα σκυλιά. (Επίσης να λειτουργήσουν αυτές που ήδη υπάρχουν). Δύο με τρεις φορές τον μήνα είναι αρκετές για να μεταφέρονται ζωικά υποπροϊόντα από τα σφαγεία στις ταΐστρες. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!!

Αναγκαστικά το πουλί θα φιλοξενηθεί για έναν τουλάχιστον χρόνο στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ πριν απελευθερωθεί και πάλι στην Κρήτη. Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τη Θηροφυλακή και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τους άντρες τους που δεν λογαριάζουν ούτε χρόνο, ούτε κόπο προκειμένου να βοηθήσουν τα αγρίμια που έχουν ανάγκη».

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
8/8/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions