ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


ΤΟ ΕΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: “Με κουπόνια πληρώνονται εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο”Τα χαμόγελα στους επαγγελματίες του τουρισμού δίνουν και παίρνουν, όμως οι εργαζόμενοι μάλλον δεν είναι χαρούμενοι.

Οι αυξημένες πληρότητες ξενοδοχείων και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο δεν φαίνονται στην τσέπη των εργαζομένων, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις λαμβάνουν αντί για μισθό κουπόνι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αφού, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ελέγχων που πραγματοποιεί αλλά και μετά καταγγελίες εργαζομένων, έγινε έλεγχος στον αερολιμένα Ηρακλείου για παρακράτηση μισθοδοσίας (με αντίτιμο κουπόνια αγοράς από πολυκαταστήματα), μη καταβολή νυχτερινής εργασίας, αργιών και υπερεργασίας.

Την περασμένη βδομάδα έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στις δημοτικές επιχειρήσεις των περιφερειακών Δήμων του ν. Ηρακλείου για μη τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, παραβίαση ωραρίου εργασίας καθώς και θέματα μισθοδοσίας.

Ακόμα έλεγχος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά από καταγγελία του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσηλευτών Ν. Ηρακλείου παρουσία μελών του Σωματείου, του Ε.Κ.Η. και της ΕΛΑΣ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Όπως αναφέρει το ΕΚΗ, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τρεις αλλοδαπές εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς να κατέχουν τον απαιτούμενο τίτλο νοσηλευτή, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και βιβλιάριο υγείας. Για τους συγκεκριμένους ελέγχους σχηματίστηκε δικογραφία και τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

«Καταγγέλλουμε την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας, με τους εργαζόμενους να επωμίζονται το βάρος της οικονομικής κρίσης. Ευχαριστούμε την ΕΛΑΣ και τους επιθεωρητές Εργασίας για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους και παρά τις δυσκολίες λόγω έλλειψης προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους, συνεχίζοντας με τους ίδιους ρυθμούς για την πάταξη της παράνομης, ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας» τονίζει το ΕΚΗ σε ανακοίνωσή του.


Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

ΤΟ ΕΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: “Με κουπόνια πληρώνονται εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο”
Γ. Βρέντζος: “Εργασιακή ζούγκλα”
Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
8/8/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions