ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Τοπικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ: Τα σκουπίδια απειλούν τους αρχαιολογικούς χώρους

Μια ακόμη παρενέργεια της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που γνωμοδότησε πρόσφατα πως θα πρέπει να απολυθούν άμεσα όσοι συμβασιούχοι παραμένουν στις θέσεις τους πέραν της σύμβασης χρόνου που αρχικά υπέγραψαν, φέρνει σε αδιέξοδο τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας που μένουν χωρίς καθαριστές στην καρδιά της τουριστικής σεζόν!

Έτσι άμεσα θα πρέπει να σταματήσουν – σήμερα κιόλας- οι συμβασιούχοι καθαρισμού και οι υπηρεσίες αναζητούν εμβαλωματικές λύσεις για να μη γεμίσουν σκουπίδια οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί που αποτελούν πόλο έλξης για τους εκατομμύρια ξένους επισκέπτες που έχουν κατακλύσει φέτος τη χώρα μας.

Συνολικά για όλη τη χώρα χάνουν τη δουλειά τους 123 άτομα, ενώ στην Κρήτη σε αυτήν την κατηγορία υπάγονται συνολικά 12 εργαζόμενοι σε Κνωσό, Αρχαιολογικό Μουσείο, Φαιστό και Γόρτυνα. 

Μιλώντας στο cretalive η έφορος Αρχαιοτήτων Βασιλική Συθιακάκη, αναγνώρισε το πρόβλημα και αποκάλυψε πως αναζητεί λύσεις για την αντιμετώπισή του. “Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα όπως οι Δήμοι να επαναπροκυρήξουμε τις θέσεις εργασίας καθώς δεν έχουμε ίδιους πόρους. Περιμένουμε οδηγίες από το Υπουργείο Πολιτισμού κεντρικά για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, ωστόσο αναζητούμε λύσεις, γιατί οι συμβασιούχοι ειναι στον αέρα και ειναι πια ευθύνη των κατά τόπους προϊσταμένων να βρουν λύση. Το πιθανότερο ειναι με άλλους εργαζόμενους από άλλες ειδικότητες να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, όπως εργατοτεχνίτες που υπηρετούν σήμερα στους αρχαιολογικούς χώρους και αναγκαστικά με τη νέα σαιζόν να προκηρύξουμε τις θέσεις που έχουμε ανάγκη”.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
8/8/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions