Δυο προκρίσεις και έναν αποκλεισμό είχαμε χθες το βράδυ στα ματς των ελληνικών ομάδων στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, ενώ ο Πανιώνιος αποκλείστηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με δεύτερη νίκη απέναντι στην Γκαμπάλα. Οι “πράσινοι” μετά το 1-0 της Λεωφόρου νίκησαν και χθες με σκορ 2-1 και πήραν πανηγυρική πρόκριση. Η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν καλύτερη, έχασε ευκαιρίες και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Μολέδο στο 52’ κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να πετύχει την ανατροπή και να φύγει με τη νίκη και την πρόκριση. Ο Λουντ στο 63’ και ο Καμπέθας στο 66` σημείωσαν τα δυο γκολ του Παναθηναϊκού για το τελικό 1-2.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τη νίκη- πρόκριση με σκορ 2-0 επί της Ολιμπίκ Ντόνετσκ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα. Ο Μακ στο 24’ άνοιξε το σκορ με τον Τσίμιροτ στο 45’ να κάνει το τελικό 2-0. Στην Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς έχασε ξανά με 1-0 με γκολ του Ατζιλί στο 79’ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Σήμερα στις 13:00 θα γίνει η κλήρωση γα τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ όπου συμμετέχει ο Ολυμπιακός και στις 14:00 για το Γιουρόπα όπου η Ελλάδα θα πάει με τρεις ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ).