ΠΑΤΡΙΣ :: Επιστήμη & Τεχνολογία :: Τεχνολογία :: Εμφάνιση άρθρου
Τεχνολογία Διατροφή Yγεία Περιβάλλον
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Ο Κρητικός που κυνηγά τις ηλιακές εκλείψεις!Ο Μιχάλης Κεντριανάκης (Mike Kentrianakis) είδε την πρώτη του έκλειψη Ηλίου σε ηλικία 14 ετών. Από τότε τις... κυνηγά!

Στα 52 του χρόνια, ο Κρητικής καταγωγής Μάικ έχει παρακολουθήσει 20 ηλιακές εκλείψεις σε όλο τον κόσμο. Σε βουνοκορφή της Αργεντινής, σε μια ζούγλα στην Γκαμπόν, σε ένα παγωμένο λιβάδι βόρεια του Αρκτικού Κύκλου!

Όπως αναφέρει το σχετικό αφιέρωμα που του κάνει η Washington Post, αν και μετά το κολλέγιο ο Μ. Κεντριανάκης έγινε τηλεοπτικός παραγωγός και όχι αστρονόμος, έχει καταφέρει να "εδραιωθεί" στην κοινότητα των κυνηγών της έκλειψης, που παρακολουθούν τις κινήσεις του Ήλιου και του φεγγαριού με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια.

Μάλιστα το 2016 κατέγραψε έκλειψη Ηλίου βρισκόμενος σε αεροπλάνο 36.000 πόδια πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό και το βίντεο του έγινε viral.Το όνειρο ζωής

Είναι η έκλειψη της 21ης Αυγούστου, η πρώτη σε έναν αιώνα που διασχίζει ολόκληρες τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, για την οποία ο Κεντριανάκης ανυπομονούσε μια ζωή.

Καθώς το φεγγάρι κυριαρχεί στην τροχιά του γύρω από τη Γη, θα περάσει σύντομα ανάμεσα στον πλανήτη μας και τον Ήλιο, αποκλείοντας εντελώς το φως του Ήλιου για τους ανθρώπους που στέκονται στη σκιά του σε απόσταση 70 μιλίων.

Κατά τη διάρκεια μιάμισης ώρας, η σκιά αυτή θα ακολουθήσει τη διαδρομή του φεγγαριού σε ολόκληρη την ήπειρο, ξεκινώντας από τις ακτές του Όρεγκον και συνεχίζοντας προς τη Νότια Καρολίνα.

"Επιτέλους, θα καταλάβουν. Όταν το συνειδητοποιήσετε," λέει, "δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι".

Ο Μιχάλης Κεντριανάκης "χτυπήθηκε" από το φαινόμενο για πρώτη φορά στις 26 Φεβρουαρίου του 1979, στη μέση ενός χιονισμένου αγροκτήματος στη Μανιτόμπα.

Ήταν 14 ετών και είχε μαγευτεί από τις περιγραφές εκλείψεων των κολλεγιακων βιβλίων αστρονομίας που δανείστηκε από τη βιβλιοθήκη. Έτσι, όταν άκουσε ότι μια ομάδα επιστημόνων της Νέας Υόρκης είχε μία ανοιχτή θέση σε μια εκστρατεία για να δει την εκδήλωση από τον Καναδά, ζήτησε από τους γονείς του να του δανείσουν 400 δολάρια για το ταξίδι.

"Θα σας τα ξεπληρώσω", υποσχέθηκε, αν και ποτέ δεν το έκανε...

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
31/7/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions