ΠΑΤΡΙΣ :: Πολιτισμός & Διασκέδαση :: Τουρισμός :: Εμφάνιση άρθρου
Πολιτιστικά Νέα Σινεμά Βιβλίο Μαντινάδες Τουρισμός Παραλίες της Κρήτης
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Λίγοι πια οι Έλληνες, ξοδεύουν ακόμα λιγότερα
“Τσιμπάει” λίγο ο εσωτερικός τουρισμόςΓια ισχνή άνοδο του εσωτερικού τουρισμού κάνουν φέτος λόγο οι ξενοδόχοι, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι όσοι τα καταφέρνουν να πάνε διακοπές, δαπανούν πολύ λίγα χρήματα και οι διακοπές τους είναι ολιγοήμερες. Υπολογίζεται ότι η εγχώρια τουριστική δαπάνη τα τελευταία 9 χρόνια μειώθηκε κατά 2,5 δισ. ευρώμ, καταγράφοντας πτώση 65%. Πέρυσι ήταν 1,365 δισ. ευρώ, ενώ το 2008 3.868 δισ.

Τα στοιχεία αναφέρονται στο τελευταίο τεύχος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τις εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό, όπου επίσης καταγράφεται ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο: Το γεγονός ότι πέρυσι υπήρξε αύξηση του εσωτερικού τουρισμού σε σύγκριση με το 2015, η οποία όμως προκύπτει δεδομένου ότι το καλοκαίρι του 2015 ήταν περίοδος εξαιρετικά υψηλής οικονομικής ανασφάλειας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων εσωτερικού και ακτοπλοΐας, το 2016 παρατηρείται αύξηση κατά 8% της ταξιδιωτικής δαπάνης του εγχώριου τουρισμού σε σύγκριση με το 2015, φθάνοντας το 1,35 δισ. ευρώ.

Επισημαίνεται εδώ ότι το 2016 υπήρξε άνοδος κατά 11,7% στην εσωτερική αεροπορική κίνηση κατά 2,5% στην ακτοπλοϊκή κίνηση επιβατών.

Η τελευταία διαθέσιμη εκτίμηση της δαπάνης του εγχώριου τουρισμού είναι η «Έρευνα Διακοπών» της ΕΛΣΤΑΤ για το 2015. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η εγχώρια τουριστική δαπάνη για ταξίδια άνω της 1 διανυκτέρευσης ήταν 1,264 δισ. ευρώ όταν για το 2014 ήταν 1,352 δισ. ευρώ, δηλαδή συρρικνωμένη κατά 6,5% σε σχέση με το 2014. Δηλαδή, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την περίοδο 2008- 2015 ο εγχώριος τουρισμός μειώθηκε κατά περίπου 67%.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε ιδιοκτήτες καταλυμάτων, ότι πλέον οι οικογένειες που κάνουν διακοπές περιορίζονται κυρίως σε τριήμερα και τις περισσότερες φορές μαγειρεύουν οι ίδιοι και τρώνε μέσα στα δωμάτια.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
31/7/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions