ΠΑΤΡΙΣ :: Επιστήμη & Τεχνολογία :: Τεχνολογία :: Εμφάνιση άρθρου
Τεχνολογία Διατροφή Yγεία Περιβάλλον
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ: Μεγάλη διαφήμιση για την Κρήτη
Oι διαλέξεις για τα μεγάλα δεδομένα και τις εφαρμογές τους ενθουσίασαν τους φοιτητές«Τα μεγάλα δεδομένα και οι εφαρμογές τους» ήταν το θέμα των φετινών “Διαλέξεων Ωνάση” που πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Κεντρικός ομιλητής των διαλέξεων ήταν ο τιμηθείς με βραβείο Turing Michael Stonebraker. Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν μέσω βιντεοδιάσκεψης, εξαιτίας ενός απρόσμενου προβλήματος υγείας που απασχόλησε τον καθηγητή. Παρόλα αυτά, οι διαλέξεις παραδόθηκαν στους φοιτητές που συμμετείχαν, ενώ υπήρξε και η δυνατότητα συνομιλίας με τους φοιτητές μέσω της βιντεοδιάσκεψης.

Στο σύνολό τους οι διακεκριμένοι ομιλητές κάλυψαν στις διαλέξεις τους θέματα εφαρμογών των μεγάλων δεδομένων τόσο στην οικονομία όσο και στη βιολογία και την ιατρική. Η γενική ομιλία του καθηγητή Stonebraker αφορούσε το πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θέμα της ίδρυσης νεόφυτων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Στη διάλεξή του παρουσίασε μέσα από την προσωπική του εμπειρία την πορεία ίδρυσης από τον ίδιο 9 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και έδωσε εξαιρετικά χρήσιμες σχετικές οδηγίες στους φοιτητές.

Στις διαλέξεις συμμετείχαν συνολικά 69 φοιτητές από Ελλάδα και εξωτερικό και 9 μεταδιδάκτορες. Οι διαλέξεις της Πληροφορικής είναι η 23η σειρά “Διαλέξεων Ωνάση” που διεξάγονται από το 2001 σε συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση με το ΙΤΕ στο Ηράκλειο, ο δε καθηγητής Stonebraker, ο 5ος κάτοχος βραβείου Turing (που θεωρείται το Nobel της Πληροφορικής) που συμμετείχε στις διαλέξεις.

Οι “Διαλέξεις Ωνάση” έχουν ως στόχο την περαιτέρω εκπαίδευση και προώθηση νέων, ταλαντούχων επιστημόνων, μεταπτυχιακών και τελειόφοιτων φοιτητών από τον χώρο των θετικών επιστημών. Κάθε κύκλος διαλέξεων διαρκεί μια εβδομάδα. Το Ίδρυμα Ωνάση καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και παραμονής στο Ηράκλειο της Κρήτης τόσο των ομιλητών όσο και των φοιτητών που θα γίνουν δεκτοί.

Η επόμενη σειρά διαλέξεων Ωνάση θα διεξαχθεί από 24 έως 28 Ιουλίου 2017 και θα είναι αφιερωμένη στη Φυσική με θέμα τις εξελίξεις στο μέτωπο της Κβαντικής Φυσικής, με κεντρικό ομιλητή τον νομπελίστα καθηγητή Serge Haroche.

Αναφέρεται ότι οι άλλοι ομιλητές που συμμετείχαν στις διαλέξεις ήταν οι Dimitris Bertsimas (Sloan School of Management, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, USA), Michael Brodie (Computer Science & Artificial Intelligence Laboratory, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, USA), Yannis Ioannidis (Department of Informatics, University of Athens, Athens), Nick Koudas (Department of Computer Science, University of Toronto, Toronto, Canada), Nikos Kyrpides (DOE Joint Genome Institute, USA), Yannis Vassiliou (School of Electrical and Computer Engineering, National Technical University of Athens, Athens, Greece).

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
18/7/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions