ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Η ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. πρωθυπουργός και ο... Πινόκιο!

Του Θανάση Καραγιάννη

«Τα δημόσια νοσηλευτήρια αξίζουν της εμπιστοσύνης μας και της στήριξής μας, πάνω απΆ όλα γιατί εκεί υπηρετεί το πιο αξιόλογο έμψυχο δυναμικό». Η παραπάνω δήλωση μέσω twiter ανήκει στον πρωθυπουργό μας κ. Τσίπρα και δημοσιοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, μετά την έξοδό από το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Αθηνών, όπου νοσηλεύτηκε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα.

Η εμπιστοσύνη όμως, όπως και τα συγχαρητήρια, δεν ανήκουν μόνον στα δημόσια νοσηλευτήρια όπως μας προτρέπει ο κ. πρωθυπουργός, αλλά και στην ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), η οποία με μια πολιτισμένη, ισορροπημένη και έγκυρη ανακοίνωση έβαλε τον πρωθυπουργό στη θέση του σχετικά με την «εμπιστοσύνη και τη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Διότι όπως πολύ σωστά μας πληροφόρησε η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και με μια ματιά στην ιστοσελίδα του εν λόγω νοσηλευτηρίου μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, μπορεί το εν λόγω ιατρικό ίδρυμα να ανήκει μετοχικά κατά 99,6 % στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και να διοικείται από αυτό, όμως λειτουργεί σαν ανώνυμη εταιρεία, δεν ανήκει στο ΕΣΥ, δεν κάνει εφημερίες και για να νοσηλευτεί ένας Έλληνας πολίτης εκεί, πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του ή σε κάθε περίπτωση, και από την τσέπη του. Δεν είναι δηλαδή, σε απλά Ελληνικά, για «τα δόντια» και το βαλάντιο του ελληνικού λαού, αφού λόγω λειτουργικής και «εμψυχοδυναμικής» ιδιαιτερότητας δεν απευθύνεται στην υγειονομική καθημερινότητα του απλού Έλληνα, αλλά κυρίως σε εύρωστους οικονομικά συμπολίτες μας.

Και για να ακριβολογούμε, το εν λόγω νοσηλευτήριο δεν είναι για τα ελληνικά δεδομένα ένα δημόσιο νοσοκομείο, αφού δεν ανήκει στο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο κατά βάση παρέχει τη δημόσια υγεία στον Ελληνικό λαό. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν προσφέρει και αυτό, όπως π.χ. και το Ωνάσειο, πολύτιμες υπηρεσίες υγείας σε όποιον Έλληνα πολίτη μπορεί να αποκτήσει τις υπηρεσίες του. Δεν είναι δημόσιο νοσηλευτήριο, είναι κοινωφελές, όπως το ίδιο σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει. Η δε μεταξύ τους διαφορά έγκειται όχι μόνο στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, αλλά στην εν γένει λειτουργία τους και στην παροχή των υπηρεσιών τους, η οποία στην ουσία έχει να κάνει με τις έννοιες «παρέχω δωρεάν» στην πρώτη περίπτωση και «αποκτώ επί χρήμασι» στη δεύτερη. Δεν γνωρίζω τι ιατρικές ενέργειες και ποιες ιατρικές εξετάσεις έκαναν στον κ. Τσίπρα στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Σίγουρα όμως χρειάζεται ιατρικές ενέργειες και εξετάσεις για την παθολογική αναλήθεια που τον χαρακτηρίζει στον δημόσιο λόγο του, με όλο και πιο ανησυχητική συχνότητα, ποιότητα και ποσότητα τελευταία. Διότι, δεν μπορεί να κάνει μια δημόσια δήλωση για οτιδήποτε, χωρίς να εκστομίσει μια (συνήθως σοβαρή) αναλήθεια, ένα χοντρό ψέμα κοινώς.

Ακόμα και βγαίνοντας από ένα νοσοκομείο μετά από μια περιπέτεια της υγείας του. Διότι δεν τολμώ να πιστέψω ότι ένας πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ δημοσίου και κοινωφελούς ή εάν το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο είναι δημόσιο νοσοκομείο ή όχι! Με «εξΆ απορρήτων» στα της υγείας τον κ. Πολάκη βέβαια, τίποτα δεν μπορείς να αποκλείσεις, πολύ περισσότερο που τώρα τελευταία ο κ. Πολάκης έχει παραμελήσει λίγο την υγεία, χάριν της Δικαιοσύνης, της οποίας προσπαθεί – αν και γιατρός- σε κάθε ευκαιρία νΆ αλλάξει τα φώτα.

Αλλά, θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί στην αρχή του άρθρου σπεύδω να αποδώσω εύσημα στην ΠΟΕΔΗΝ; Διότι, εκτός από το ίδιο το περιεχόμενο της ανακοίνωσής της, έσπευσε και πολύ σωστά έκανε ως καθΆ ύλην αρμόδια οργάνωση-υπηρεσία, να πληροφορήσει και να ενημερώσει έγκυρα τον Ελληνικό λαό, για μια ακόμα παραπληροφόρηση που δυστυχώς και πάλι βγήκε - πόσο εύκολα αλήθεια - από τα πρωθυπουργικά χείλη.

Διότι η ΠΟΕΔΗΝ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνουν όλες οι ελληνικές οργανώσεις και υπηρεσίες. Η κάθε μία στον καθΆ ύλη αρμόδιο τομέα της. Και όχι μόνον οι οργανώσεις, αλλά και ο κάθε πολίτης χωριστά. Δικαίωμα και καθήκον όλων μας είναι. Ούτως ώστε να μην μένει καμία αναλήθεια ή παραπληροφόρηση αναπάντητη. ΑπΆ όπου κιΆ αν προέρχεται και ιδίως από τους (εκάστοτε) κυβερνώντες. Ούτως ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτή η αθλιότητα των πολιτικών μας, να μας φλομώνουν με ψέματα κάθε φορά που «απευθύνονται στο λαό».

Ούτως ώστε να σταματήσει η απύθμενη παραπληροφόρηση-προπαγάνδα,που στους τωρινούς κυβερνώντες και τον κ. Τσίπρα ιδιαίτερα έχει καταντήσει αρρώστια. Νισάφι πια!

Για τούτο και διαφωνώ με όσους διαμαρτυρήθηκαν για τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, υποστηρίζοντας ότι δικαίωμα του πρωθυπουργού είναι να νοσηλευτεί όπου θέλει. Και στο καλύτερο, και στο ακριβότερο και στο… ιδιωτικότερο νοσοκομείο της χώρας -και γιατί όχι και του κόσμου- θα πρόσθετα εγώ χωρίς καμία αντίρρηση. Διότι όντως ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει την καθημερινότητα ούτε και την ευθύνη του απλού πολίτη της χώρας και συνεπώς έχει δικαίωμα για το καλύτερο. Δεν έχει όμως δικαίωμα, κανένα δικαίωμα, να παραπληροφορεί και να «δουλεύει» καθημερινά τους πολίτες για την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων (ΕΣΥ), στα οποία καθημερινά ο Έλληνας αναστενάζει, ούτε και να τους κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια τους για πράγματα που και ο ίδιος, σε αντίθεση με όσα λέει δημοσίως, δεν πιστεύει. Διότι εάν τα πίστευε πραγματικά, καί ο ίδιος θα εύρισκε τον (καλύτερο) τρόπο να νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ (τονίζοντας την εμπιστοσύνη του κόσμου και του νοσηλευτικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας) και τα παιδιά του θα τα έστελνε σε δημόσια σχολεία (τονίζοντας την πίστη των γονιών και των παιδιών στο δημόσια σχολεία). Αλλά όπως και άλλοι ταγοί μας άλλων λαϊκών κομμάτων πριν από αυτόν, ούτε στα ΕΣΥ πιστεύουν ούτε τα δημόσια σχολεία εμπιστεύονται. Απλώς μας … δουλεύουν. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό με τα εύκολα ψέματα θα πρέπει να το κοιτάξει ο κ. πρωθυπουργός. Δεν ξέρω εάν το κατάλληλο ίδρυμα είναι το Ευγενίδειο, αλλά θα πρέπει να το κοιτάξει σίγουρα. Και το συντομότερο δυνατόν μάλιστα. Διότι εκτός των άλλων, είναι νέος ακόμα, κιΆ απΆ ό,τι ξέρω αυτά επιδεινώνονται με τα χρόνια! Και, με τον καιρό, τα μικρά ψεματάκια, γίνονται σιγά-σιγά, ψεματάρες και οι …… ευέλπιδες νέοι μεταμορφώνονται, όχι και τόσο σιγά-σιγά σΆ αυτή την περίπτωση, σε…. βαρώνους Μυγχάουζεν…. Αυτά... και ευτυχώς που σΆ αυτή την υπέροχη χώρα … ο τυχερός ο Ελληνικός λαός νοσηλεύεται καθημερινά και αδιάκοπα στα δημόσια Ευγενίδεια Θεραπευτήρια και στα Ωνάσεια,… κι έχει, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μας, καθημερινά και τζάμπα πάνω απΆ το κεφάλι του καθηγητάδες πανεπιστημιακών κλινικών και νοσηλεία διεθνών προδιαγραφών, τόσο που τα άλλα νοσοκομεία - αυτά καλέ του….. ΕΣΥ - που είναι για τους πλούσιους και τους πρωθυπουργούς ντε, κοντεύουν να κλείσουν από αναδουλειές… Καληνύχτα Πινόκιο….

Στατιστικά ¶ρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
13/7/2017

Εκτύπωσε ¶ρθρου
Εκτύπωση ¶ρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions