ΠΑΤΡΙΣ :: Κρήτη :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Τοπικά Νέα Συνεντεύξεις Στήλες Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Ενα “ευχαριστώ” στον Π. Αναστασάκο

Του Γιάννη Σπανάκη*

Κύριε διευθυντή,

Προχθές, όπως διάβασα στον Τύπο, στο δημοτικό συμβούλιο έγινε ένας μικρός χαμός με θέμα το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Π.Κ.Η.) και στο στόχαστρο βρέθηκε για μία ακόμη φορά και ο διευθυντής κατασκευής του έργου κ. Παναγιώτης Αναστασάκος.

Εκείνη την ημέρα ( όπως και κάθε μέρα 2-3 φορές) πέρασα έξω από το ΠΚΗ το απόγευμα και υπήρχε αρκετή κίνηση από κόσμο που προφανώς πήγαινε σε κάποια εκδήλωση που γινόταν εκεί. Αυτό είναι πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο. Το ΠΚΗ υπάρχει λειτουργεί και το χαίρονται οι πολίτες του Ηρακλείου και για όσους έλεγαν ότι είναι τεράστιο έργο, δεν χρειαζόταν κλπ, προβλέπω ότι σε λίγο καιρό το ΠΚΗ δεν θα καλύπτει τις ανάγκες του Ηρακλείου.

Το ίδιο βράδυ ο άνθρωπος που το έφτιαξε (φυσικά μαζί με τους συνεργάτες του), ο Παναγιώτης Αναστασάκος βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο, στο κέντρο σφοδρών επιθέσεων.

Θα το πω μετά λόγου γνώσεως ενός ενεργού πολίτη που παρακολουθεί σχετικά στενά τα δημοτικά θέματα και ενδιαφέρεται για την πόλη του. Εάν δεν ήταν ο Αναστασάκος υπεύθυνος κατασκευής του έργου αλλά διάφορες επιτροπές και παράγοντες, το έργο απλά ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ. Θα ήταν ακόμη ένας λάκκος, μία χαβούζα ή στην καλύτερη περίπτωση μισοτελειωμένα μπετά. Αυτό το θεωρώ σίγουρο.

Οι επιτροπές, τα διάφορα ΔΣ και οι παράγοντες θα έβλεπαν τα εκατομμύρια των ΕΣΠΑ, των πακέτων χρηματοδότησης κλπ να περνούν και να χάνονται χωρίς να τα προλαβαίνουν.

Ευκαιρίες για να προχωρήσει και να γίνει το έργο είχαν δοθεί και παλαιότερα με το Χ. Λαμπράκη (Μέγαρο Μουσικής) με τον Βαρδινογιάννη χρηματοδότη κ.α. αλλά για διάφορους λόγους πέρασαν ανεκμετάλλευτες και το ΠΚΗ δεν προχωρούσε. Οι διάφορες επιτροπές και τα συμβούλια πάντα έβρισκαν κάτι για να μην προχωρήσει η δουλειά. Εννοείται ότι δεν είμαι κατά των συλλογικών οργάνων αλλά θέλω να κάνουν μόνο αυτό που πρέπει. Να χαράσσουν πολιτικές, να δίνουν γενικές κατευθύνσεις και φυσικά να ελέγχουν με ευρύτητα πνεύματος και ανοικτά μυαλά.

Το έργο ξεμπλοκαρίστηκε και προχώρησε από τον Π. Αναστασάκο.

Ας του το αναγνωρίσουμε και ας τον ευχαριστήσουμε για αυτό και ως ένα κατ΄επιλογή του Ηρακλειώτη.

Κύριε Αναστασάκο προσωπικά σε ευχαριστώ για αυτή σου την προσφορά στη πόλη μας.

* Ο Γιάννης Σπανάκης είναι γεωπόνος, τ. καθ. ΤΕΙ Κρήτης


Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
17/6/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions