ΠΑΤΡΙΣ :: Ύπαιθρος :: Αγροτικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Αγροτικά Νέα Στην Ύπαιθρο Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


”KOΚΚΙΝΑ” ΔΑΝΕΙΑ: Εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού οι αγρότες

Για μια ακόμα φορά έρχεται να «χτυπήσει» τους αγρότες η κυβέρνηση, με ρυθμίσεις που στην ουσία δεν βοηθούν αλλά επιβαρύνουν τον παραγωγικό κλάδο.

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει για την επιβίωση των αγροτών και τη διευθέτηση “κόκκινων” δανείων τους, τα οποία κατά κανόνα έγιναν μη εξυπηρετούμενα, λόγω των δυσκολιών και της βαριάς φορολογίας, είναι τεράστιες.

Τα συναρμόδια Υπουργεία ωστόσο, δεν δείχνουν να ενστερνίζονται τις συγκεκριμένες προσπάθειες, αφού σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, οι αγρότες δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Τη συγκεκριμένη απάντηση δίνει στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου σε ερώτηση του βουλευτή «οι αγρότες κατά κανόνα δεν έχουν την εμπορική ιδιότητα και επομένως δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά». Όπως αναφέρεται επίσης στην απάντηση, «εμπορική ιδιότητα θα μπορούσαν να έχουν μόνο οι αγρότες, που δεν καλλιεργούν οι ίδιοι τις εκτάσεις τους, αλλά χρησιμοποιούν οργανωμένη επιχείρηση για την εκμετάλλευση τους».

Ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει επίσης ότι «η τελευταία κατηγορία αγροτών μπορεί να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό».

Η απάντηση έρχεται ουσιαστικά να ακυρώσει όλες τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του καλού κλίματος που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ αγροτών και του αρμόδιου Υφυπουργού, αλλά και να αναδείξει τελικά την διγλωσσία που επικρατεί ανάμεσα στα δύο υπουργεία, προφανώς σε βάρος ενός παραγωγικού κλάδου που έχει πάρα πολλές δυσκολίες.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
16/6/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions