ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Οι ανεύθυνοι

Του Αιμίλιου Ψαθά*

Σε καφενεία και ζαχαροπλαστεία δεν συνηθίζω να συχνάζω. Μόνο αν χρειαστεί να συναντηθώ με κανέναν φίλο για να συζητήσομε κάτι. Και όποτε βρεθώ εκεί, όλο κάτι μου συμβαίνει.

Έτσι και προχθές στο διπλανό μας τραπέζι τρεις φίλοι συζητούσαν για τα πολιτικά. Ο ένας ήταν ομιλητικότατος. Μιλούσε με πάθος, μεγαλόφωνα. Φαινόταν μορφωμένος και ενημερωμένος.

- Αυτοί δεν κυβερνούν πια τη χώρα μας. Απλώς είναι εκτελεστές των διαταγών που τους υπαγορεύουν οι ξένοι. Δηλαδή οι δανειστές μας, οι οποίοι στην πραγματικότητα μας κυβερνούν. Οι «αλληλέγγυοι» εταίροι μας. Ενώ οι δικοί μας, που έχουν καταντήσει ένα κυριολεκτικώς εκτελεστικό απόσπασμα, υπακούοντας αναντίρρητα, συνεχώς κόβουν μισθούς και συντάξεις, και συνεχώς επιβάλλουν νέους φόρους. Και στραγγαλίζουν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Ο Έλληνας έχει γίνει ο υψηλότερα φορολογούμενος πολίτης μέσα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σκιώδης κυβέρνησή μας (πώς κατάντησε!) καμιά πρωτοβουλία δεν έχει πάρει. Και μοιραίως οι βουλευτές της υποκύπτουν με απόλυτη υποταγή στις διαταγές των εταίρων μας, του δου νου του, και του αδίστακτου Σόιμπλε , για να πάρουν την δόση τους, των δανεικών, σαν ναρκομανείς, και να κρατηθούν στην εξουσία. Με τέτοιους κυβερνήτες πώς να προκόψει το ελληνικό έθνος;

Και συνέχισε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος.

- Μας ξεγέλασαν και ανέβηκαν στην εξουσία με απίθανες υποσχέσεις και νταηλίκια, δήθεν να μας σώσουν. Και με την ανικανότητα και τις γκάφες τους μας φόρτωσαν ένα πελώριο επιπλέον χρέος, που ούτε σε εκατό χρόνια δεν πρόκειται να το εξοφλήσομε. Και τώρα ντρέπονται ακόμη και να παρουσιαστούν να μας μιλήσουν.

Έστω να μας εξηγήσουν και να μας παρηγορήσουν. Κρύβονται στα γραφεία τους. Και όποτε βγουν στους δρόμους, περπατούν ταπεινωμένοι, με σκυμμένο κεφάλι, βιαστικά να χωθούν κάπου και να εξαφανιστούν, μην τους δουν και τους γιουχαΐσουν. Οι κοκορόμυαλοι νταήδες που παρέσυραν ένα ολόκληρο άλλοτε υπερήφανο έθνος στην ταπείνωση και τη δυστυχία. Μένουν όμως κολλημένοι εκεί. Και δεν σηκώνονται να ξεκουμπιστούν και να φύγουν.

Ο διπλανός του τον σκούντηξε.

- Σσσσς! Μας ακούνε… Και με το βλέμμα του έδειξε εμένα που παρακολουθούσα. Με νόμισε, φαίνεται, συριζαίο. Με κοίταξε και ο παθιασμένος ομιλητής και είπε.

- Καλά. Αποσύρω το κοκορόμυαλοι. Το κάνω ανεύθυνοι.

Εγώ αισθάνθηκα αμήχανος.

* Ο Αιμίλιος Ψαθάς είναι εκπαιδευτικός

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
15/6/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions