ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Το σκάφος κινδυνεύει να βουλιάξει αύτανδρο

Του Ιωάννη Ξηρουχάκη *

Ένα καράβι ταξιδεύει στη μέση του ωκεανού και στο ταξίδι του συναντά μια πολύ μεγάλη τρικυμία. Τα κύματα έρχονται κατά πάνω του σαν βουνά και το κτυπούν τόσο δυνατά, που νομίζεις ότι θέλουν να το καταπιούν. Το καράβι λοιπόν διατρέχει μεγάλο κίνδυνο και παρά τις προσπάθειες του καπετάνιου και του πληρώματος, να το οδηγήσουν σε κάποιο απάνεμο λιμάνι, για να σώσουν το σκάφος και προ πάντων τους επιβάτες του, δεν τα καταφέρνουν, γιατί η τρικυμία είναι τόσο μεγάλη, που το καράβι κινδυνεύει ακόμη και να βουλιάξει.

Παρά τις προσπάθειες λοιπόν που γίνονται, δεν υπάρχει κανένα θετικό αποτέλεσμα, και το σκάφος κινδυνεύει να βουλιάξει αύτανδρο και να χάσουν οι επιβάτες τη ζωή τους.

Σε όλη αυτή τη σύγχυση που επικρατεί, ο καπετάνιος κάνει ένα μεγάλο λάθος, ότι δε φροντίζει να εφοδιάσει τους επιβάτες τουλάχιστον με σωσίβια, που και στη θάλασσα να πέσουν, να έχουν πιθανότητες να σωθούν μερικοί απ'αυτούς. Όσο προχωρεί όμως ο χρόνος, ο κίνδυνος γίνεται όλο και πιο μεγάλος. 

Στην περιοχή βέβαια περιπλέουν πολλά άλλα πλοία, τα οποία όμως δε μπορούν να προσφέρουν καμιά θετική βοήθεια, αφού και αυτά αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα (άλλες χώρες) και έτσι αναγκάζεται ο καπετάνιος, να ζητήσει, να έρθει ναυαγοσωστικό, για βήθεια, ώστε να σωθεί το καράβι και οι επιβάτες του. Το ναυαγοσωστικό όμως για να έρθει, βάζει σκληρούς όρους και ζητά πολύ μεγάλη αμοιβή, αλλά μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει το καράβι, αφού υπάρχει περίπτωση ακόμη και να βουλιάξει και να πνιγούν οι επιβάτες του, αναγκάζεται να δεχτεί όλες τις απαιτήσεις του.

Το καράβι λοιπόν το οποίο κινδύψε να βουλιάξει, δεν είναι άλλο από την ίδια τη χώρα μας, η οποία έφτασε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και επειδή δε μπορούσε ν'αντιμετωπίσει μόνη της, τα τεράστια προβλήματα της, αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια, προκειμένου ν'αποφύγει τα χειρότερα, όπως είναι η έξοδός της από τη ζώνη του ΕΥΡΩ και τις συνέπειες που θα είχε στη συνέχεια.

* Ο Ιωάννης Ξηρουχάκης είναι πρώην δ/ντής ΕΛΤΑ

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
20/3/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions