ΠΑΤΡΙΣ :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


“Άγιος Παντελεήμων”: Θέρετρο ενορίας Βόνης Πεδιάδος

Του Νίκου Σπανάκη*

Είναι ίσως το μοναδικό θέρετρο της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Ιδανικός τόπος ημερήσιας εκδρομής προσεγμένος με σημασία στη λεπτομέρεια και σε όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Σε συνδυασμό με την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα και με προοπτική όλο το χρόνο, το εξωκκλήσι περιβάλλεται από έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο ώστε να εξυπηρετεί βασικές ανάγκες των επισκεπτών και των προσκυνητών.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η δημιουργία μικρής παιδικής χαράς, η δενδροφύτευση, η ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, κουζίνας, φούρνου κ.λπ. αναγκαίων καταλυμμάτων έχουν τη σφραγίδα την αποκλκειστική του ενορίτη παπα-Γιάννη Αγγελάκη.

Ο παπα -Γιάννης Αγγελάκης με πρωτόγνωρο πάθος και με μια πολύ συγκινητική αγάπη για τον τόπο του αξιοποίησε τον χώρο αυτό με προσωπικές ενέργειες, πολύ ιδρώτα και αγωνίες.

Στην προσπάθεια αυτή είχε συνεργούς τους ευλαβείς χριστιανούς προσκυνητές, οι οποίοι παρείχαν υλική βοήθεια πολλές φορές εκ του υστερήματός τους.

Ο παπας μας έδωσε σάρκα και οστά στον χώρο τόσο επιτυχώς ώστε σήμερα να τολμώ να τον ονομάζω θέρετρο της ενδοχώρας του Ν. Ηρακλείου μοναδικό στο είδος του.

Στο θέρετρο αυτό ο επισκέπτης καθημερινή και σκόλη, όλο τον χρόνο και κυρίως από την άνοιξη έως το φθινόπωρο εξασφαλίζει μια πολύ ευχάριστη ημερήσια διαμονή. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό.

Συναρπάζει τον επισκέπτη η μαγεία της φύσης που την έχει ανάγκη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο καθένας μας.

Η φύση προσφέρει απλόχερα την ομορφιά της. Στο λιοπύρι του καλοκαιριού μπορείς εσύ αστέ, μακριά από την οχλοβοή και τις ασχήμιες της αστικής ζωής, μέσα στην αγκαλιά της φύσεως να απολαύσεις την ομορφιά της, το πολύ πράσινο, τον καθαρό αέρα, την απόλυτη ησυχία!

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον έχει ανάταση ψυχής και σώματος. Το πνεύμα απογειώνεται, καταλαγιάζει το σώμα και το πνεύμα σου ζητά να μετουσιωθεί, να βρεθεί στη σφαίρα του υπεραισθητού, να ονειρεύεται...

Τα δέντρα, τα πουλιά, η πλαγιά, η ρεματιά, το φαράγγι απέναντι, το ποτάμι στα πόδια σου, οι λογής-λογής μυρωδιές σε μαγνητίζουν και σε κάνουν να αναφωνείς:

Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου Κύριε πάντα εν σοφία εποίησας...

Τελειώνοντας θέλω να τονίσω άλλη μια φορά την αποκλειστική συμβολή, την έμπρακτη για τον χώρο που περιγράφεται, του αιδεσιμώτατου ενορίτη παπα-Γιάννη Αγγελάκη.

Πρέπει να σεμνύνεται και δικαίως το αξίζει! Του ανήκουν περγαμηνές!

Λοιπόν, όσοι πιστοί χριστιανοί προσκυνητές προσέλθετε!

Όσοι πιστοί φυσιολάτρες προσέλθετε ιδού τόπος λαμπρός δικός σας. Αξίζει μια επίσκεψή σας πιστέψτε με, μια “άσπρη” μέρα όπως λέμε!

Αβίαστα και αυθόρμητα θα αναφωνήσετε: “Μέγας ει Κύριε και θαυμαστά τα έργα Σου και ουδείς λόγος εξαρκέσει προς ύμνον των θαυμασίων Σου!”.

*Ο Νίκος Σπανάκης είναι συνταξιούχος δάσκαλος

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
18/3/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


ΕλαχιστοποίησηΣχετικά Forums
Δεν υπάρχουν σχετικά forums
Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions