ΠΑΤΡΙΣ :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Το Οροπέδιο

Του Νίκου Καρούζου*

Το Οροπέδιο Λασιθίου, που όλοι γνωρίζουμε, είναι μια περιοχή από τις καλύτερες της Ελλάδος και λόγω των ειδικών και νόστιμων προϊόντων που παράγει. Όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι γνωρίζουμε τις δύσκολες εποχές όταν πηγαίναμε στο Λασίθι με τους γαϊδάρους, άλλος πήγαινε ξύλα και έπαιρνε πατάτες, άλλος πήγαινε παρασύρες από τη Μεσσαρά, από τις Βούρλες και έπαιρνε πατάτες, άλλος από την Ελούνια πήγαινε ακόνια και έπαιρνε πατάτες, άλλος ένας γύριζε με έναν τροχό και φώναζε ‘’ακονίζω μαχαίρια και ψαλίδια, μια πατάτα, δύο πατάτες”. Επιπλέον απασχολούσαν και πολύ κόσμο από τις κοντινές περιοχές οι οποίοι έπαιρναν και αυτοί πατάτες.

Το Λασίθι τις δύσκολες εποχές είχε την οικονομική ανάπτυξη και έβγαλε πολλούς επιστήμονες και δεν υπάρχει οικογένεια η οποία να μην έχει έναν επιστήμονα.

Και αυτό ήταν κάτι καλό, όχι μόνο για το Λασίθι αλλά για ολόκληρη τη Κρήτη, χωρίς βέβαια να αμφισβητώ όλα τα άλλα χωριά της Κρήτης. Έχουν βγάλει επιστήμονες που διδάσκουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αυτό τιμά όλη την Κρήτη. Και για τα λασιθιώτικα προϊόντα τα οποία βάζουμε στο τσικάλι μας και το νερό που τρέχει στις βρύσες μας, είναι και αυτό από το Οροπέδιο Λασιθίου και είναι και καθαρό και νόστιμο. Εγώ δεν κατάγομαι από το Λασίθι, αυτά τα έχω ζήσει.

* Ο Νίκος Καρούζος είναι συνταξιούχος


Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
18/3/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


ΕλαχιστοποίησηΣχετικά Forums
Δεν υπάρχουν σχετικά forums
Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions