ΠΑΤΡΙΣ :: Ελλάδα/Κόσμος :: Προεκτάσεις :: Εμφάνιση άρθρου
Εθνικά Νέα Στην Ευρώπη Στον Κόσμο Προεκτάσεις Έρευνες
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Το ομόδοξον του Έθνους μας

Του Αιμίλιου Ψαθά*

Οι Έλληνες αποτελούν έθνος χριστιανικό ορθόδοξο. Και η ομοδοξία τους είναι το βασικό χαρακτηριστικό τους. Και όταν μετά από σκλαβιά τετρακοσίων χρόνων ξεσηκώθηκαν , πολεμούσαν «δια του Χριστού την πίστιν την αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν». Συμπαγής ο ελληνισμός με την ενιαία του πίστη. Και αργότερα, το 1922, η ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας έγινε με βάση τη θρησκεία. Και μέχρι πριν από λίγα χρόνια το θρήσκευμά μας το γράφαμε στις ταυτότητές μας και ήταν βασικό γνώρισμα του Έθνους μας: χριστιανός ορθόδοξος. Άσχετο αν τώρα αυτό, με την παγκοσμιοποίηση, το έχομε σβήσει.

Σήμερα, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που μας έρχονται από τις μουσουλμανικές χώρες, δημιουργείται στην χώρα μας πρόβλημα, του οποίου τη σπουδαιότητα φαίνεται να αγνοούν οι αρμόδιοι. Έρχονται πολλοί. Το 2015 είχαν φτάσει στα ελληνικά νησιά 856.723 πρόσφυγες και μετανάστες. Έτσι μας λένε. Κανείς σήμερα δεν μπορεί πια να πει με ακρίβεια πόσους έχομε στοιβαγμένους στην πατρίδα μας. Τα νούμερα συνεχώς αλλάζουν, γιατί κάθε λίγο καινούργιες καραβιές μάς έρχονται. Και υπάρχουν και οι αδήλωτοι που γυρίζουν αδέσποτοι.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση πήραμε μια ψευτοβοήθεια για να τους φροντίσομε. Και εμείς φιλοτιμηθήκαμε να δεχόμαστε ακόμη και τα παιδιά τους στα σχολεία μας. Να μορφωθούν κι αυτά μαζί με τα δικά μας. Και όπως φαίνεται , πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση στηνχώρα μας. Μας τους φορτώνουν οι πονηροί εταίροι μας!

Ασφαλώς οι πρόσφυγες χρειάζονται προστασία, περίθαλψη, συμπάθεια, αλληλεγγύη… Αρκεί αργότερα να μη γίνουν αιτία σοβαρών προβλημάτων. Γιατί αυτοί, όταν στεριώσουν εδώ, όπως όλα δείχνουν, και αποκτήσουν δικαιώματα, θα αρχίσουν πιθανότατα να έχουν και άλλες απαιτήσεις, που ,για να τις επιτύχουν, ίσως να κάνουν ακόμη, ας πούμε, και διαδηλώσεις και να δημιουργούν προβλήματα. Τότε πιθανώς οι ομόθρησκοί τους από την απέναντι πλευρά, που πάντοτε αφορμή ζητούν, ενώ και αυτοί τώρα κοιτάζουν πώς να τους ξεφορτωθούν, θα παρουσιαστούν ως υποστηρικτές τους.

Οι χριστιανοί είμαστε ανεκτικοί. Η θρησκεία μας κηρύττει την αγάπη προς τον πλησίον με όλες τις διαφορές που αυτός μπορεί να έχει. Δεν κηρύττει πόλεμο προς τους αλλοθρήσκους. Να εξηγήσω βέβαια ότι δεν εννοώ την περίπτωση προστασίας της ύπαρξής μας όταν κινδυνεύομε. Φυσικό είναι σε μια τέτοια περίπτωση να αμυνθούμε. Αλλιώς δεν θα μας πείραζε να ζούσαν ανάμεσά μας και κάποιοι έστω μουσουλμάνοι ή βουδιστές ή ινδουϊστές… αν όλοι τους αισθάνονται Έλληνες, με πατρίδα τους την Ελλάδα, χωρίς φανατισμούς και μισαλλοδοξίες. Και χωρίς δημιουργία αναταραχών και προβλημάτων εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους. Αν όμως αυτοί, εκμεταλλευόμενοι ίσως αργότερα τον όγκο τους, αρχίσουν να δημιουργούν θρησκευτικά ή φυλετικά μίση και συγκρούσεις, τότε η κατάσταση θα γίνει πολύ επικίνδυνη.

Οι κυβερνώντες σήμερα υποεκτιμούν τους κινδύνους από το μέγεθος των προσφυγικών ροών. Απογοητευτική είναι η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό πρόβλημα. Από εμάς απαιτείται εγρήγορση και λήψη μέτρων με επιείκεια αλλά και με σύνεση. Τώρα. Γιατί πιο ύστερα θα είναι πολύ αργά. Κινδυνεύει να χαθεί ένα βασικό χαρακτηριστικό του Έθνους μας: το ομόδοξο. Οι επιπτώσεις θα είναι απρόβλεπτες.

* Ο Αιμίλιος Ψαθάς είναι εκπαιδευτικός

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
17/3/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions