ΠΑΤΡΙΣ :: Πολιτισμός & Διασκέδαση :: Πολιτιστικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Πολιτιστικά Νέα Σινεμά Βιβλίο Μαντινάδες Τουρισμός Παραλίες της Κρήτης
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Μαριάννα Καψετάκη: Τριπλή διάκριση για Ηρακλειώτισσα πιανίστα

Οι αδελφές Καψετάκη
Οι αδελφές Καψετάκη


Τρεις σημαντικές διακρίσεις κέρδισε η Ηρακλειώτισσα ιατρός και πιανίστα Μαριάννα Καψε- τάκη.  Η 25χρονη δίδυμη αδελφή της Στεφανίας κάνει το διδακτορικό της στις Νευροεπιστήμες στο Imperial College Λονδίνου και συνεχίζει παράληλλα τις δραστηριότητες της ώς και διεθνής σολιστ πιάνου.  Μέσα σε 20 ημέρες μόνο έχει κερδίσει όχι μία αλλά τρεις μεγάλες διακρίσεις:

Το 1ο βραβείο στον διεθνή  διαγωνισμό πιάνου του Battersea Piano Festival Λονδίνου, την ετήσια υποτροφία μουσικής του Imperial College London και τον διαγωνισμό Imperial College Λονδίνου Chamber Music Society.

Οι δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη γεννήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης το 1991 και είναι απόφοιτες του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου. Ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών. Μόλις έναν χρόνο αργότερα κέρδισαν το 3ο Βραβείο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Konzerteum και υποτροφία για όλες τις μουσικές τους σπουδές από το Μινωϊκό Ωδείο Ηρακλείου. Απέκτησαν το Πτυχίο πιάνου σε ηλικία 15 ετών με Άριστα Παμψηφεί, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με Άριστα Παμψηφεί και σε ηλικία μόλις 17 ετών το Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί, Διάκριση και 1ο Βραβείο με καθηγητές την Κάλλια Αναστασάκη και τον Δημήτρη Τουφεξή.

Έχουν βραβευτεί με πάρα πολλά βραβεία και διακρίσεις .

Έχουν λάβει υποτροφίες από: Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (4 συνεχόμενες φορές), Ίδρυμα Schilizzi, Ίδρυμα Εστία Νέας Σμύρνης, Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Κλασικής Μουσικής GEMMA, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης και Ισπανικό Σωματείο «Κόσμος εν Αρμονία» που απονεμήθηκε από την Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδος στα Βραβεία Gina Bachauer.

Έχουν δώσει πάνω από 100 ρεσιτάλ σε φεστιβάλ μουσικής και σε μεγάλες σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας, Ουαλίας, Κύπρου, Αγγλίας και Γερμανίας με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικά θετικά σχόλια. Καλούνται συχνά στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση όπου έχουν παρουσιάσει τα CD τους (‘Romantic Collection’ και ‘Classic Adventure-live in UK’).

Aπό το 2013 συνεχίζουν τη μελέτη τους στο πιάνο με τον Christopher Elton (R.A.M) ενώ συμμετέχουν σε σεμινάρια/masterclass με διεθνείς πιανίστες. Συνεργάζονται επίσης με σημαντικούς συνθέτες όπως Γ.Μηνά, Κ.Μυλωνά, F.Mengozzi των oποίων έχουν ερμηνεύσει σε πρώτες εκτελέσεις έργα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Μαριάννα απέκτησε Πτυχίο Ιατρικής (Άριστα) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μεταπτυχιακό (Άριστα) στο Performing Arts Medicine από το University College London και συνεχίζει διδακτορικές σπουδές στις Νευροεπιστήμες στο Imperial College London, ενώ η Στεφανία είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου συνεχίζει τις διδακτορικές της σπουδές.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
15/3/2017

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions