ΠΑΤΡΙΣ :: Εκπαίδευση :: Εκπαιδευτικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Εκπαιδευτικά Νέα Στήλη ΕΛΜΕ Αποτελέσματα Εξετάσεων Διορισμοί / Μεταθέσεις
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Στο δικαστήριο η κόντρα για τις καταλήψεις

Στο δικαστήριο θα συνεχιστεί σήμερα η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου και τον πρώην διευθυντή του 5ου Λυκείου Ηρακλείου, κ. Κώστα Κωνσταντίνου.

Η διαμάχη ξέσπασε κατά τις καταλήψεις του Νοεμβρίου του 2014, οπότε και ο κ. Κωνσταντίνου παραιτήθηκε από τη θέση του με μία επιστολή προς το ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης, στην οποία υποστήριζε πως “ αριστεροί με δεξιές τσέπες υποκινούν τις καταλήψεις”. Στην επιστολή ανέφερε χαρακτηριστικά «έξω τα κόμματα από τα σχολεία».

Η ΕΛΜΕ απάντησε στην επιστολή αυτή και ο κ. Κωνσταντίνου προχώρησε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Δ.Σ. της ‘Ενωσης των καθηγητών.

Κάλεσμα στα δικαστήρια

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί τους καθηγητές σήμερα στο χώρο του δικαστηρίου «για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

«Είμαστε κάθετοι και το υποστηρίζουμε με δυνατή φωνή, η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και των σκέψεων δεν ποινικοποιούνται, δεν καπελώνονται και δεν χειραγωγούνται από κανένα. Αυτό είναι το ευαγγέλιό μας. Το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί λύνουμε τις διαφορές μας στα δικαστήρια δε μας τιμά και δεν αρμόζει στο λειτούργημα που επιτελούμε» σχολίασε στην «Π» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, κ. Ζαχαρίας Ρηγάκης.

Σημειώνεται πως όταν ξεκίνησε η διαμάχη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ ήταν ο κ. Λάζαρος Μάρκου.

Στο κάλεσμά της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Ο εν λόγω μηνυτής, που φέρει και την ιδιότητα του συναδέλφου, επέλεξε το δρόμο της ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της δημοκρατικής αντιπαράθεσης των ιδεών και συνολικά της συνδικαλιστικής δράσης, επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη πώς νοηματοδοτεί την έννοια της «τιμής και αξιοπρέπειας».

Εμείς από το χώρο της πολυφωνικής διοίκησης της Ε.Λ.Μ.Ε τού απαντάμε ομόθυμα ότι η προάσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων, των συνδικαλιστικών και κοινωνικών ελευθεριών αποτελεί το ύψιστο ηθικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό καθήκον του εκπαιδευτικού, συνδικαλιστικού και συνολικά λαϊκού κινήματος και για το λόγο αυτό αποτελεί όντως ζήτημα συλλογικής ευθύνης και τιμής η προάσπιση των υψηλών αρχών της συνδικαλιστικής, πολιτικής και κοινωνικής ελευθερίας ακόμη και στο χώρο του δικαστηρίου, όπου μας εγκαλεί και μας καλεί ως…κατηγορουμένους(!) ο ενάγων.

Σε αυτόν το χώρο των δικαστηρίων ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους που έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν.Γιατί οι μηνυόμενοι δεν είναι μόνο τα μέλη της παλιάς και νέας διοίκησης του σωματείου, αλλά όλοι οι συνάδελφοι που εκπροσωπούνται από το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.».

Κ. Κωνσταντίνου: «Ήθελα οι μαθητές μου να μάθουν γράμματα»

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε στην «Π» πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ περιείχε ψέματα και έριχνε λάσπη στο πρόσωπό του, για αυτό το λόγο προχώρησε στη μήνυση. Πρόσθεσε πως στη συνέχεια ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και όρισε το ακροατήριο για σήμερα.

Τόνισε πως στο κείμενο της παραίτησής του δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη «συνδικαλισμός», αλλά μιλούσε για την εμπλοκή των κομμάτων στις μαθητικές καταλήψεις.

Έκανε λόγο για μία γενναία κίνηση της Δικαιοσύνης και τόνισε πως θα σεβαστεί όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου.

«Κάποιοι κομματικοί συνδικαλιστές νομίζουν ότι έχουν ασυλία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως ζήτησε τα πρακτικά της απόφασης της ΕΛΜΕ , δεν του δόθηκαν και υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν.

Διερωτάται για ποιο λόγο βρέθηκε στο στόχαστρο: «γιατί εφάρμοσα τους νόμους; Πήγα κόντρα στο ρεύμα; Ήθελα τα παιδιά να μάθουν γράμματα, να κάνουν το μάθημά τους» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει πως η διαμάχη του με την ΕΛΜΕ τού στέρησε «πόντους» από τη διεκδίκηση της θέσης του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για την οποία είχε θέσει υποψηφιότητα.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
4/10/2016

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions