ΠΑΤΡΙΣ :: Πολιτισμός & Διασκέδαση :: Παραλίες της Κρήτης :: Εμφάνιση άρθρου
Πολιτιστικά Νέα Σινεμά Βιβλίο Μαντινάδες Τουρισμός Παραλίες της Κρήτης
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Καλοκαιρινές Αποδράσεις: Οι παραλίες της… Λεγάμενης στο Καβούσι Ιεράπετρας

Γράφει ο Αλέξανδρος Ρονιώτης

Σε αυτό το εβδομαδιαίο ραντεβού μας σε συνεργασία με την ιστοσελίδα CretanBeaches.com και την εφαρμογή για έξυπνες συσκευές MyCreteGuide, θα κάνουμε μια εξόρμηση σε δύο άγνωστες τις παραλίες της επαρχίας Ιεράπετρας, που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού κι όχι στο νότο όπως οι περισσότεροι θα περίμεναν, και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Καβούσι. Το Καβούσι είναι ένας εκπληκτικός τόπος με μοναδική ιστορία και πάρα πολλά αξιοθέατα σε πολύ κοντινή απόσταση.Εκτός από την περιήγηση στα μονοπάτια και στους κοντινούς αρχαίους οικισμούς του Αζοριά, του Κάστρου, του Βροντά, της νήσου Ψείρας, στην αρχαιότερη ελιά του κόσμου στον Αζοριά (εδώ βρίσκεται η αρχαιότερη, κι όχι στις Άνω Βούβες όπως έχει επικρατήσει εσφαλμένα), στα άγρια φαράγγια του Μέσονα και του Χαυγά, τις κατάγραφες εκκλησίες του γραφικού χωριού, ο επισκέπτης μπορεί επίσης να απολαύσει το μπάνιο του στο Θόλος, την κεντρική παραλία της περιοχής.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες άλλες επιλογές για πλήρη απομόνωση. Λίγο βόρεια από την κεντρική παραλία, συναντάμε τις δύο παντελώς άγνωστες βοτσαλιές της Λεγάμενης (από το ομώνυμο ακρωτήριο). Εντύπωση εδώ προκαλούν τα υδροχαρή φυτά που ξεπετάγονται ανάμεσα από τις πέτρες και προδίδουν την ύπαρξη γλυκού νερού.

Οι παραλίες κοιτούν ανατολικά κι έχουν θεά στους πολύ εντυπωσιακούς γκρεμούς της Μαλαύρας. Επίσης αξίζει να περπατήσετε παραλιακά κατά μήκος των ακτών, να κυκλώσετε το ακρωτήρι και να περάσετε από το Χρυσοκάμινο και τo Θεριόσπηλιο και να επιστρέψετε στο Θόλος.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
25/7/2016

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions