ΠΑΤΡΙΣ :: Πολιτισμός & Διασκέδαση :: Παραλίες της Κρήτης :: Εμφάνιση άρθρου
Πολιτιστικά Νέα Σινεμά Βιβλίο Μαντινάδες Τουρισμός Παραλίες της Κρήτης
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Παναγία της Σκεπαστής - Κουκίστρες : Δύο άγνωστες παραλίες στον Μυλοπόταμο

Γράφει ο Αλέξανδρος Ρονιώτης

Σε αυτό το εβδομαδιαίο ραντεβού μας σε συνεργασία με την ιστοσελίδα CretanBeaches.com και της εφαρμογής για έξυπνες συσκευές MyCreteGuide, συνεχίζουμε την εξερεύνηση σε μια άγνωστη περιοχή της Κρήτης, στην επαρχία Μυλοποτάμου.  Η Σκεπαστή Μυλοποτάμου βρίσκεται ανατολικά του Ρεθύμνου και δίπλα στο δρόμο της Εθνικής Οδού.

Το χωριό είναι γνωστό για την εκκλησία της Παναγίας της Σκεπαστής και οι κάτοικοί της σε κάθε ευκαιρία θα σας πουν για την ιστορία της γυναίκας του παπά του χωριού που την έκλεψε ένας αγάς στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αυτή με θαυματουργό τρόπο γύρισε στη Σκεπαστή μετά από 8 χρόνια.Εκτός όμως από την Παναγία, οι κάτοικοι της Σκεπαστής έχουν κι άλλο ένα αγαπημένο μέρος, την παραλία στις Κουκίστρες. Ακολουθώντας ένα χωματόδρομο που κατευθύνεται βόρεια του χωριού και αφού περάσουμε κάποιες επίπεδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, φτάνουμε στην παραλία σε ένα σημεία που το έδαφος κατηφορίζει πλέον πολύ απότομα.

Οι σχεδόν κάθετοι γκρεμοί και οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί των φυλλιτικών πετρωμάτων κάνουν την περιοχή ένα ιδιαίτερο μέρος για κολύμπι. Το αυτοκίνητο φτάνει σχεδόν πάνω στο κύμα και υπάρχει και μια πολύ μικρή φυσική πισίνα στα δυτικά της παραλίας. Η παραλία έχει μεγάλα βότσαλα και ο βυθός ενδείκνυται για ψάρεμα. Μειονέκτημα της παραλίας αποτελεί η έλλειψη σκιάς και η έκθεσή της στο κύμα.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
4/7/2016

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions