ΠΑΤΡΙΣ :: Επιστήμη & Τεχνολογία :: Yγεία :: Εμφάνιση άρθρου
Τεχνολογία Διατροφή Yγεία Περιβάλλον
  Ομορφιά 
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Ιστορίες με... ουρά
Ψηφοφορία
Ποια είναι η κυριότερη αιτία για την πτώση του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου και την «εξαφάνιση» του από τις επαγγελματικές κατηγορίες;
Η κακή διαχείριση από πλευράς διοικήσεων των ΠΑΕ και η μη αξιοποίηση των ταλέντων των ομάδων.
Η γενικότερη οικονομική κρίση
Η έλλειψη στήριξης από την τοπική κοινωνία
Η ανεπάρκεια ποδοσφαιρικού δυναμικού σε επίπεδο παικτών, προπονητών και παραγόντων.


Νέο κέντρο εξωσωματικής στην Κρήτη
Από το Ασκληπιείο και την κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ των ΑθηνώνΤης Αννας Κωνσταντουλάκη

Από το Ασκληπιείο και τη Γένεση Αθηνών

Νέο κέντρο εξωσωματικής στην Κρήτη


Ενα πρότυπο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του όχι μόνο στα υπογόνιμα ζευγάρια της Κρήτης αλλά και σε εκατοντάδες άλλα από το εξωτερικό που ήδη έρχονται στην Ελλάδα για εξωσωματική ενισχύοντας έτσι τον ιατρικό τουρισμό δημιουργούν το Ασκληπιείο Κρήτης και η κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών.

Της σημαντικής αυτής συνεργασίας ηγούνται οι διακεκριμένοι γυναικολόγοι Κωνσταντίνος Πάντος, Κωνσταντίνος Σφακιανάκης και ο Ευγένιος Κουμαντάκης.

Οπως επισημάνθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τα υπογόνιμα ζευγάρια στην Κρήτη φτάνουν τα 10.000 -12.000 και από αυτά το 40% ζητούν ιατρική βοήθεια για να γίνουν γονείς ενώ πάρα πολλά από αυτά πηγαίνουν στην Αθήνα για εξωσωματική.

Επίσης η κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ζευγάρια από 34 χώρες.

“Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα παράρτημα στο Ηράκλειο αλλά ένα υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο εφάμιλλο των Αθηνών το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης για υπογόνιμα ζευγάρια απ’ όλο τον κόσμο τα οποία επιπλέον θα κάνουν και τις διακοπές τους στην Κρήτη” τόνισαν οι ομιλητές.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή η συνεργασία θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαθανασιάδη, διευθύνοντα σύμβουλο του Ασκληπιείου, το νέο ιατρικό κέντρο που θα προσφέρει τις πιο σύγχρονες μεθόδους εξωσωματικής, θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη το επόμενο τρίμηνο.

Οπως τονίζεται, “η στρατηγική αυτή συνεργασία έχει τρεις βασικούς στόχους:

“•Την προσφορά, εφαρμογή και παροχή όλων των νεότερων και πλέον εξελιγμένων τεχνικών στην εξωσωματική γονιμοποίηση, σε ένα Κέντρο που θα βρίσκεται στο νησί ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης ώστε τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια να μην μετακινούνται προς μεγάλα κέντρα, με επιβάρυνση σωματική, ψυχολογική και οικονομική.

•Ανάδειξη της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στους εντόπιους συναδέλφους και στη «μητρική» μονάδα υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ούτως ώστε να συνεχιστεί η λαμπρή και επιτυχημένη πορεία της τελευταίας και στην Κρήτη. Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών παρέχει εδώ και τρία χρόνια e-learning πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και η Πρακτική άσκηση γίνεται στη Γένεσις Αθηνών.

•Ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού στην Κρήτη, στο πλέον αναγνωρίσιμο νησί διεθνώς ώστε να αποτελέσει προορισμό για τα υπογόνιμα ζευγάρια από όλο τον κόσμο που θέλουν να συνδυάσουν ποιοτικές διακοπές και θεραπεία γονιμότητας. Τα οφέλη τα οποία προκύπτουν από αυτήν την κίνηση είναι πολλαπλά και αφορούν όλους τους επαγγελματίες του νησιού”.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
30/6/2016

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε.Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions